THEATER

MUNGANGA

PROGRAMMA

 

TEMPO

DE CELEBRAR CLARICE

TEMPO DE CELEBRAR CLARICE.

Homenagem ao centenário de nascimento da fascinante escritora brasileira Clarice Lispector (10/12/1920). Hommage aan de fascinerende Braziliaanse schrijver Clarice Lispector. 10 december zou ze 100 jaar oud zijn (10/12/1920).

Afbeelding: Studio Harcourt/Acervo Clarice Lispector/Instituto Moreira Salles.

VIDEOS

MUNGANGA

HUIS VOOR MUZIEK EN PODIUM KUNSTEN

Claudia Maoli en Carlos Lagoeiro – Artistieke Directors

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF:

THEATER

MUNGANGA

Een van oorsprong Braziliaanse theatergroep

Munganga (spreek uit: moen-gang-gaa) is een Braziliaans woord, afgeleid van Mganga, een stam in Afrika. De priesters van deze stam maken tijdens hun rituelen grote en uitbundige gebaren. Hun manier van communiceren bestaat uit gekke gezichten, grimassen en dansen.
Sinds de oprichting in 1987, kent Teatro Munganga de beeldende taal een grote rol toe in zijn voorstellingen. Door theater met muziek, dans en poppenspel te mengen, wil de theatergroep de poëzie van het leven laten zien. Het wonder van het alledaagse. Theatergroep Munganga behandelt universele thema’s, waarbij verschillende culturen en hun contrasten de belangrijkste richtlijn in zijn projecten vormen.
“We creëren voorstellingen met een kritische kijk op de maatschappij en als artiesten zijn we bewust van onze invloed in de wereld. Onze betrokkenheid met mensen ongeacht hun sociale klasse of afkomst reikt verder dan het theaterpodium. Naast het optreden in theaterzalen, ontwikkelen wij ook projecten voor scholen, bejaardenhuizen, asielzoekerscentra, psychiatrische inrichtingen en andere niet-conventionele podia.”

De theatergroep maakte al talloze voorstellingen. Momenteel treedt Teatro Munganga met de voorstelling Piet en het broertje van de Maan in de Busganga op. Zie Bus/Programma Busganga.

 

FOTOS

VIDEOS

BUSGANGA

EEN THEATER OP WIELEN

Onze beschilderde bus is ingericht als een echt theater: met een podium, een tribune, licht, geluid en zelfs een rood theatergordijn. In deze bijzondere rondtrekkende theaterzaal geeft Teatro Munganga voorstellingen voor diverse doelgroepen. Er is plaats voor 30 toeschouwers.

De voorstelling Piet en het broertje van de maan 3+ In seizoen 2015/2016 wordt Piet en het broertje van de Maan in de Busganga gespeeld.

Een beeldende jeugdtheatervoorstelling zonder woorden. Met poppen, muziek en een acteur. Het verhaal gaat over Piet de clown. Zijn doel is mensen te laten genieten. Op een nacht gaat het weer tekeer. Plotseling valt er iets in de ko er van Piet, dat hem doet besluiten op reis te gaan. Hij en zijn ko er gaan samen op zoek naar het land dat hen dichter bij de maan zal brengen. Een land dat niet op de kaart staat. Piet weet de weg niet. De vissen, de vogels en veel andere dieren helpen hem de weg te vinden.

Volg deze LINK voor een promo film van Piet en het broertje van de Maan in de Busganga.

Bookings Busganga in the Netherlands or Belgium?

In Nederland belt u/ mailt u
+ 31 (0) 20-6759837
+ +31 634840118
info@munganga.nl

In België belt u/ mailt u:
XL & Lapinne

+32 (0) 9 2811005
info@xlp.be

ZAAL

Een theaterzaal en werkplaats

Casa Munganga is de theaterzaal van Munganga: een multidisciplinair forum voor kunstenaars en kunstliefhebbers. Met speciale projecten voor en met bewoners van Amsterdam en omgeving. Dit monumentale pand – de vroegere paardentramremise aan de Schinkelhavenstraat – is kort geleden grondig verbouwd en met een capaciteit voor 50 mensen biedt nu ruimte aan allerlei activiteiten: concerten, theatervoorstellingen, lezingen en nog veel meer. 

Ruimte beschikbaar / flexwerkplekken vrij

Casa Munganga is ook geschikt voor workshops, cursussen en feesten. Daarnaast beschikt het op kantoor ook over een aantal bureaus die als flexwerkplekken kunnen worden gebruikt. Bent u op zoek naar een dynamische en inspirerende omgeving voor uw project, workshop of feest? Neem dan contact op via een e-mail aan info@munganga.nl of bel: 020 – 6759837.

CONTACT

Neem contact met ons op:

Schinkelhavenstraat 27 hs
1075 VP Amsterdam
Telefoon nummer: 020 – 6759837 / 06 – 34840118
E-mail: info@munganga.nl

CODE DOOR ARNO & FAPNET

DESIGN DOOR KAREN HOFSTETTER

Sinds1987