Zo 05 Nov 11:00 "MOUSSÉ DANSÊ" door Moussé Dramé

 6,50

Zondag/Sunday
11.00 (doors open at 10.45)
€6,50 pp (babies <1 jaar gratis)
info@munganga.nl

Out of stock

Description

“Moussé Dramé neemt je mee naar West-Afrika.

Hij laat je proeven van verschillende instrumenten, leert je een Afrikaans liedje en zorgt dat iedereen danst.

Reis met hem mee op zondagochtend 05 november!”

Over Moussé Dramé
Mousse Dramé is geboren in de bekende Malinese griot familie Diabaté-Dramé te Dakar-Senegal. Op jonge leeftijd werd hij ingewijd in de traditionele ritmes uit Mali. Al gauw speelde Moussé als djembé solist in verschillende Senegalese balletten en percussiegroepen, waar hij ook de Senegalese percussie instrumenten leerde als de sabar, bougarabou, seourouba leerde. Hij toerde daarmee door Europa waar hij ook veel lessen en workshops aan liefhebbers verzorgde. Sinds december 1998 woont Moussé in Amsterdam waar hij percussielessen en workshops geeft, danslessen begeleidt en optredens verzorgt door heel Nederland, België, Zwitserland, Frankrijk, Litouwen tot in China. Moussé studeerde door in de West-Afrikaanse muziek en is een volleerd ngoni (Afrikaans snaarinstrument), talking drum, balafoon en krin speler. Moussé is een ware kenner van zowel Senegalese, Ivoriaanse als Guinese ritmes en een specialist in de Malinese ritmes.

Zijn lessen staan bekend om de wisselwerking van plezier, hard werken en enthousiasme van de studenten en hemzelf. Ezelsbruggetjes als “Kunnen-jullie-door-een-waterkraan”- of “Moussé-kom-Moussé-kom” vergeten kinderen en volwassenen nooit meer en in een korte tijd weet Moussé zijn studenten een swingend ritme te leren. Moussé daagt jou uit op jouw niveau.

Moussé heeft o.a. opgetreden met Cesar Zuiderwijk, Opo Yéyé, Famadou Konaté, de groep Rimbaax, Keur Senegal, Kokoura, vele Afrikaanse- en Jazzgroepen en was ook uitgenodigd voor de 50e verjaardag van koning Mohammed VI van Marokko voor een show.

Moussé vindt het belangrijk dat kinderen iets positiefs uit Afrika leren: dat er prachtige muziek en dans vandaan komt. Hij zal de kinderen ook een waar gebeurd West-Afrikaans sprookje vertellen.

Je kunt veel info vinden op www.djembe-drame.nl

Since1987