Zo 05 nov 16:00 “Een muzikale reis door expressionistisch Europa” door Prinsengracht Piano Quartet

 10,00

05 November 2017 –
Aanvang 16:00-Doors: 15:30
Entree: € 10,00 

Out of stock

Description

Een prachtig klassiek en laat-romantisch programma dat klassieke en expressionistische eind 19e-eeuwse kleuren uit verschillende Europese landen verenigt;
Spanje, Engeland en Frankrijk. Orginele en nog weinig uitgevoerde kamermuziekwerk van Joaquín Turina en Frank Bridge voor een bijzondere bezetting.

Jacob Plooij – viool
Kyra Philippi – altviool
Florien Hamer – cello
Hans van Beelen – piano

Een muzikale reis door expressionistisch Europa:
Joaquín Turina Pianoquartet op. 67 in a-klein (1907)
Frank Bridge – Phantasy (1910)
Gabriel Fauré Pianoquartet op. 15 in c-klein (1883)
– Allegro molto moderato
– Scherzo: Allergro Vivo
– Adagio
– Allegro molto

Het Prinsengracht Piano Quartet werd in januari 2015 opgericht door altvioliste Kyra Phillipi en de Spaanse pianist Carlos Guerrero. Sinds 2016 spelen zij met de Australische violist Jacob Plooij en de Nederlandse celliste Florien Hamer. Met vier ervaren internationaal actieve musici heeft het Prinsengracht Piano Quartet een grote liefde voor het pianokwartetrepertoire. Een minder bekend en minder uitgevoerd repertoire dat prachtige kamermuziekwerken voor een bijzondere combinatie van instrumenten bevat.
Het internationale Prinsengracht Piano Quartet legt zich toe op het uitvoeren van deze pianokwartetten uit heel diverse stijlperiodes, van de Weense klassieken tot 20ste-eeuwse werken.
Voorjaar 2015 maakten zij hun debut met een eerste succesvolle concertserie van huisconcerten i.s.m. Stichting Kunst in de Kamer en optredens in kerken en kleine zalen.

HANS van BEELEN
Hans van Beelen begon reeds op zeer jonge leeftijd met pianolessen, studeerde in de jong talentklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Marlies van Gent, en volgde zijn opleiding hoofdvak piano aan het Conservatorium van Amsterdam bij Willem Brons.
Hij nam met succes deel aan masterclasses bij onder andere Jan Wijn, Gyorgy Nador en Vladimir Viardo en aan concoursen in binnen- en buitenland, waarbij hij verschillende prijzen won.
Zowel op solistisch vlak als met het spelen in instrumentale en vocale ensembles is Hans van Beelen de afgelopen jaren erg actief geweest. Hij was onder meer te horen in het concertgebouw van Amsterdam, alsmede de bekendere concertzalen in Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Haarlem.

JACOB PLOOIJ – viool
Jacob Plooij (Australie) is een violist met een extreem diverse en kleurrijke muzikale achtergrond. Na zijn studies in Hobart, Tasmanië werkte bij in Sydney bij het Australian Chamber Orchestra, Australian
Opera en Ballet Ochestra. Hij was leider van Australie’s bekendste electro-acoustische ensemble: The Electra String Quartet. Nadat hij in 2000 naar Nederland verhuisde was hij tussen 2001-2007 2e violist van
het Zephyr kwartet, dat uitsluitend hedendaagse muziek uitvoerde. Jacob’s muzikale diversiteit is te horen in de vele uiteenlopende projecten waaraan hij heeft meegewerkt of nog werk, waaronder:
Weshm: marokaans-perzische muziek, Pop/Ethnic Rock projecten met Amy MacDonald, Tim Knol en Powderfnger, solist bij het Tasmanian Symphony Orchestra met Dvorak vioolconcert, Zapp! Strijkkwartet.

KYRA PHILIPPI- altviool
Kyra Philippi participeert als afgestudeerd altvioliste aan Yale University School of Music in kamermuziek ensembles in Nederland, Spanje, Canada, de USA en Brazilië. Als altvioliste van het Lagos Kwartet speelde ze onder meer in de KAM- en Robeco series van het Concertgebouw. Hun zeer positief ontvangen CD met werk van Kagel en Keuris wordt in verkocht en gedraaid in binnen- en buitenland.
Als solo-altiste was zij verbonden aan het Ensemble Pro Arte New York en als aanvoerder speelde zij onder meer in de Yale Philharmonia onder leiding van Kurt Masur. Kyra werkt o.a. ook bij het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Nederlands Kamerorkest en het de Radio Kamerflharmonie.
Kyra Philippi ontving voor haar studies een Fulbright Grant. Sinds september 2014 combineert Kyra haar kamermuziek activiteiten met een studie aan de Gerrit Rietveld Academie.

FLORIEN HAMER – cello
Florien Hamer speelde als veelzijdig celliste uiteenlopende muziekstijlen: o.a. tango met Carel Kraayenhof en het Sextetto Canyengue in de Robeco serie van het Concertgebouw, jazz met I Compani, het Guillermo Celano Quartet en de Celano-Baggiani group, waarmee zij cd ‘Figuras’ opnam, free jazz met HooglandHaftHamerJessen en klassieke recitals i.s.m. pianisten Brook Cuden, Carlos Guerrero en Hans van Beelen. Zij studeerde af aan de Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens in Zwolle bij Jeroen Reuling. Na haar afstuderen vervolgde zij haar studies aan het Conservatorium van Antwerpen bij Jaap Kruithof. Zij volgde masterclasses bij Ran Varon, Shmuel Magen, Bernhard Greenhouse en Marcio Carneiro.
Als docent cello is Florien verbonden aan het CKVAlmere, Stichting Muziek op Maat en Muziek en Theater in de Klas! in Amsterdam. Met haar ensemble SOIL voerde zij werk van jonge componisten uit en maakte muziektheaterproducties o.a. voor festivals als Oerol, Noorderzon en de Wiener Festspiele met toernees door binnen- en buitenland. SOIL maakt producties i.s.m. theater- of dansgroepen als ZTHollandia, het Hans Hof Ensemble, Plan-D en tg Bloody Mary.

Mail: prinsengrachtquartet@gmail.com
Website: https://prinsengrachtquartet.wordpress.com
Facebook: https://www.facebook.com/Prinsengracht-Piano-Quartet

Since1987