Casa Filmvr 26 sept 2014De Zee van Pelgrim Antonio

Aanvang 20:00 uur
Entree: Betaal wat je het waard vond.
Filmmaker: Mendel Hardeman
Ondertitels: Nederlands

SKU: 255 Category: Tag:

Description

Film De Zee van pelgrim Antonio in een Reizende Bioscoop
De film vertelt het verhaal van Antonio en de door hem gestichte vrijstaat Canudos. “Canudos is geen hemel. Toch woont God hier.” Portretten van een verdronken stad omringd door droogte. Een Braziliaanse utopie die driemaal is weggevaagd, maar weigert te verdwijnen.

Zeven jaar werkte Mendel Hardeman aan zijn nieuwste film. Tijdens de laatste opnamereis bracht hij een reizende bioscoop mee, om delen van de film te vertonen in de streek waar de geschiedenis zich had afgespeeld. In afgelegen dorpjes zonder water en electriciteit kwamen mensen na zonsondergang bijeen rond een witte muur om voor het eerst van hun leven een film te zien. Tijdens deze zeer bewogen avonden ontstond het idee voor De Reizende Bioscoop, die de film nu in Nederland uitbrengt, overal waar mensen hem willen zien.
 

Mendel Hardeman filmmaker en componist

Mendel Hardeman (1977) groeide op in een gezin van Nederlandse emigranten in het binnenland van Brazilië. Mendel kwam naar Nederland om Theologie te studeren, maar na een korte carrière als straatmuzikant belandde hij op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij afstudeerde in compositie en muziekvideo. Hij verhuisde naar Tsjechië, waar hij werkte als assistent van de bejaarde surrealistische filmmaker Jan Švankmajer.

In 2007, in het Braziliaanse binnenland ging hij samenwerken aan een project met de mensen en de geschiedenis van de verdronken stad Canudos. Het uitzonderlijke verhaal van deze streek groeide in zeven jaar tijd uit tot de film De Zee van pelgrim Antonio, een non-fictie vertelling over leven en dromen in het dorre Braziliaanse binnenland – de plek waar Mendel zich het meest thuis voelt.

Since1987