Za 16 Feb, 8:30pm Mike del Ferro & Maya Fridman: Jobim and more

 12,50

16 Februari
Aanvang 20:30
Doors: 20:00
At the door: €15,00
UNIEKE!

Out of stock

Description

Mike del Ferro en Maya Fridman zijn inmiddels graag geziene en gehoorde gasten in vele zalen en theaters. Op 16 februari zullen ze voor het eerst samen spelen bij ons!
Het mooie geluid van Maya’s cello, gecombineerd met Mike’s subtiele pianospel garanderen een gevarieerd concert met vele klankkleuren. Ze komen met een prachtige repertoire met uiteraard vele Braziliaanse composities van o.a. Antonio Carlos Jobim maar ze zullen ook werken van andere componisten en eigen werk vertolken.

Maya

Maya Fridman, geboren in 1989 in Moskou, Rusland, studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en werd in 2013 uitgeroepen tot Beste Musicus tijdens de Grote Prijs van Nederland. In 2018/2019 was ze finaliste bij de Dutch Classical Talent award.
Vanaf haar vroege cello-spelen werd Maya erkend als een wonderkind en werd ze onder de hoede genomen van de Stichting van Yuri Bashmet, waar ze deelnam aan verschillende tv- en radioprogramma’s. Tijdens haar studie aan de Moscow State College of Music, vernoemd naar Alfred Schnittke, werd ze bekroond als de eerste prijswinnaar in het International Festival of Slavic Music onder vele andere gerenommeerde onderscheidingen.

Mike

Mike Del Ferro
De Nederlandse pianist Mike del Ferro is een veel gevraagde componist, pianist en arrangeur die in een indrukwekkende reeks muzikale genres schrijft en uitvoert. Hij heeft de wereld verkend (minstens 108 landen), op zoek naar samenwerkingen met muzikanten van culturen die heel anders zijn dan zijn eigen muziekwereld en de muzikale resultaten zijn opzienbarend, muzikale bruggen tussen culturen werden gebouwd. Hij heeft een contract met Challenge Records International voor een serie van 10 CD’s genaamd “Songs Inspired By Wandering The Globe”, waarin hij samenwerking met muzikanten van de hele wereld zoekt. De eerste CD ‘The Journey’, opgenomen met zijn nieuwe trio met de Nederlandse bassist Jeroen Vierdag en Belgische drummer Bruno Castellucci, werd wereldwijd uitgebracht in het voorjaar van 2012. Het tweede album ‘Impressions of Brazil’ is onlangs gelanceerd met vocalist / gitarist Ceumar uit Brazilië. Mike’s vader was de operazanger Leonard del Ferro (1921-1992), die met Maria Callas en Leonard Bernstein zong. Vanaf zijn vroegste jeugd groeide hij op met muziek van het hoogste niveau. De Amsterdammer begon zijn carrière op 9-jarige leeftijd. Hij studeerde klassieke piano en tijdens zijn studie ontwikkelde hij een voorliefde voor Jazz, hij studeerde Jazz en deed een Masters of Music in hedendaagse muziek aan het conservatorium van Amsterdam. Zijn reputatie als solist, begeleider, componist en arrangeur heeft geleid tot wereldwijde optredens, opnamen en tours met muzikanten zoals Toots Thielemans, Jack DeJohnette, Randy Brecker, Oscar Castro Neves, Deborah Brown, Erik Truffaz, Jorge Rossy, Scott Hamilton, Richard Galliano, Thijs van Leer (Focus), Harold Land, Jan Akkerman, Norma Winstone, Benny Bailey, Candy Dulfer, Trijntje Oosterhuis, Badi Assad onder zoveel anderen. Tot op heden heeft hij 15 albums opgenomen onder zijn eigen naam en is hij op talloze albums verschenen in veel verschillende genres van Dixieland tot Salsa.
Pianist en wereldreiziger Mike del Ferro speelde de afgelopen jaren al diverse keren in Munganga met verschillende formaties.

Since1987