Vr 15 Nov, 20:30 Gadžale!, door Roman Oro – Balkan-zigeunermuziek

 12,50

15 November
Aanvang 20:30
Deur Open: 20:00
Ticket at the door: €15,00
Students: €8,00

 

Uitverkocht

Artikelnummer: 16097037 Categorieën: , Tags: , ,

Beschrijving

Gadžale! dat is Romani voor ‘leve de mensen!’

Met aandacht voor zowel de vreugde als de melancholie van deze muziek verzorgt Roman Oro een bijzondere avond.

Roman Oro is een Amsterdams muziekensemble dat zowel zigeunermuziek als muziek uit Turkije, Griekenland en de Balkan maakt. Geïnspireerd door de mooie verhalen, de gastvrijheid, de melancholie, de cultuur maar vooral de klanken van Oost-Europa, komen ze het liefst elke dag bij elkaar om muziek te spelen. Als deze hechte, vriendelijke groep begint te spelen ontstaat er een waar zigeunerfeest, waar zowel de vreugdige als de melancholische klanken klinken.

Biografie:
In 2007 werd Roman Oro opgericht door klarinettist Emirhan Tuga. Emirhan heeft zijn opleiding het concervatorium in Ankara afgerond. Nadat hij naar Amsterdam verhuisde besloot hij de prachtige muziek uit zijn thuisland te delen. Hij liet de muziekanten van Roman Oro, zij waren toen tussen de tien en twaalf jaar, kennis maken met muziek uit Oost-Europa. Hij liet ze muziek horen uit Turkije, Griekenland, Macedonië, Bulgarije, Servië en Israël.

Nu, ruim tien jaar later, hebben de muziekanten de vreemde maatsoorten en exotische toonladders aardig onder de knie en treden ze allerwegen op. Zowel in Amsterdam (o.a. de Meervaart, het muziekgebouw, Bimhuis en cafétjes in de stad) als daarbuiten (o.a. Edremit, Izmir, Kalamata en Haarlem).

Roman Oro maakt deel uit van Muziekvereniging Roman Amsterdam. Onder Muziek Vereniging Roman Amsterdam valt ook Roman Ensemble. Jaarlijks organiseren zij i.s.m. Club Antre het jaarlijkse muziekfestival HAYDE!

Sinds1987