Casa Concert SOLD OUT! Vr 26 mei, 20:30uur "Silêncio, de fado dwaalt door Amsterdam" door Magda Mendes – SOLD OUT!

SOLD OUT! UITVERKOCHT!

26 Mei
Aanvang 20:30
Doors: 20:00
Tickets: €16,00

This product is currently out of stock and unavailable.

Description

Silêncio, de fado dwaalt door Amsterdam
“De fado is het Portugese levenslied en geeft stem aan melancholie, weemoed en verdriet”, vertelt Magda Mendes. “Ons programma Silêncio gaat vooral over mijn reis naar Nederland, over de heimwee naar Lissabon maar ook over het thuis voelen in Nederland. Het is een intieme en akoestisch concert, zoals ze ook in Portugal plaats vinden. We zitten dicht op het publiek. Ze reageren tussen de nummers door, een enkeling zingt zelfs mee. Het publiek waant zich een avond in Lissabon en heeft het gevoel in een echte fadoclub te zijn.”

Magda Mendes
is geboren en opgegroeid in Lissabon. Al op haar twaalfde ging zij daar studeren aan het conservatorium en vanaf dat moment staat haar muzikale leven in het teken van de traditionele Portugese muziek. In 2002 bracht de muziek haar naar Nederland en sindsdien woont ze in Rotterdam waar twee jaar geleden de dwaaltocht Silêncio begon. Ook tourt ze regelmatig langs de Nederlandse theaters met o.a. haar groep Luzazul en dit jaar met het programma De Uitdaging van pianist Thijs Borsten.

Ward Veenstra
Speelde als gitarist jarenlang in de bands van Mathilde Santing en zangeres Nynke Laverman, met wie hij samen de meeste liedjes schreef voor haar met een Edison bekroonde cd Nomade. Vorige jaar produceerde hij het nieuwe album van de Antilliaanse zangeres Izaline Calister.

Tijdens het concert worden Portugese hapjes aangeboden.

www.magdamendes.com
https://www.youtube.com/watch?v=xb50s9xS0Ys

Noot voor de redactie: Contact pers: Marjolein van Ruiten, m 06-200 62 844 en PR@marjoleinvanruiten.com. Persfoto’s: Fotograaf Carlos Breton.

Since1987