Zo 28 Okt, 11:00 “Het is herfst!” – Monoprint – Beeldende kunst voor de hele familie

 6,50

Zondag/Sunday
11.00 (doors open at 10.45)
€6,50 pp (babies <1 jaar gratis)
Maximum capacity: 60 people!
Maximale capaciteit: 60 personen!
info@munganga.nl

In stock

Description

Blaadjes op papier. Het is herfst! Tijd om blaadjes uit te zoeken en afdrukken te maken op papier.

Breng drie bladeren van verschillende bomen/ planten mee!

De herfst doet ons denken aan gevallen blaadjes, kale boomtakken, paddenstoelen, wind, regen en natuurlijk aan een paraplu. Maar ook aan die prachtige herfstkleuren. Dit alles bij elkaar maakt de herfst  een bijzonder seizoen.

Om dit te vieren gaan we met de kinderen kunst maken met het thema: herfst.Het is een leuke manier om de kinderen de schoonheid van dit seizoen te laten zien en ermee te experimenteren.

De kinderen gaan eerst op onderzoek uit: blaadjes uitzoeken door ernaar te kijken en te voelen. Daarna gaan we met de blaadjes afdrukken maken op papier.

De techniek die we gaan gebruiken heet monoprint. Bij deze techniek ontstaan een unieke afdruk. Monoprint is een eenvoudige druktechniek die zeer geschikt is voor jonge kinderen.

Op een plaat met een gladde ondergrond wordt met verf een afbeelding gemaakt en deze wordt op papier afgedrukt. Elke afdruk is uniek. Het resultaat is altijd een verrassing!

Renata Ramos:

“Hoi , ik ben Renata Ramos.
Ik kom uit Brazilië en woon sinds 2003 in Amsterdam. In Brazilië heb ik kunstonderwijs gestudeerd. Direct na mijn opleiding ben ik aan het werk gegaan als kunstdocent; voor vijf jaar gaf ik kunstles aan kinderen. Naast mijn werk was ik veel bezig met het maken van kunst waarmee ik veelvuldig heb tentoongesteld. Na mijn emigratie naar Nederland ben bezig gebleven met maken van kunst. De thema’s waren vaak een combinatie van Braziliaanse en Nederlandse invloeden.
Sinds 2008 ben ik werkzaam als leidster op een kinderdagverblijf in Amsterdam-Zuid. Ik vind het altijd leuk en belangrijk om kinderen zich te laten uiten met kunst, muziek en dans .
In de workshops die ik geef, probeer ik de kinderen zelf te laten onderzoeken wat zij leuk en mooi vinden. Ik laat daar technieken op aansluiten waarmee zij zelfstandig aan de slag kunnen zodat zij hun eigen creativiteit de vrij loop kunnen laten gaan.

English
Renata Ramos is a Brazilian painter living in Amsterdam since 2003. She graduated in Art Education & Visual Arts at the Federal University of Pernambuco class of 1998. In this same year she started working as an Art Teacher at the ConviverSchool in Recife. There she taught Art History to kids for five years. In 2003 Renata decided to move to Amsterdam and start a new life. Due to this huge change, she stopped painting for a while to focus in other studies. Since 2014 she has been painting again and working on the theme: Amsterdam Integratie.

Sinds1987