Za 29 Juni, 20:30 Brazilian Instrumental Music by Trio Fadel, Latif & Figueiredo

 12,50

29 Juni
Aanvang: 20:30
Deur open: 20:00
Tickets door
: €15,00

Out of stock

Description

Elizabeth Fadel, Lucas Figueiredo en Nelson Latif maken een reis door de Braziliaanse instrumentale muziek en onderzoeken de brede reikwijdte van het culturele erfgoed van Brazilië.
Het concert loopt van de hybride stijl van Choro tot hedendaagse Braziliaanse jazz.

 ENG
Elizabeth Fadel, Lucas Figueiredo & Nelson Latif will make a journey trough the Brazilian Instrumental Music, exploring the wide scope of Brazil’s cultural heritage.
The concert runs from the hybrid style of Choro up to contemporary Brazilian jazz.

Elizabeth Fadel – piano
Nelson Latif – 7 string acc. guitar and cavaquinho
Lucas Figueiredo – sax and flute

Lucas Figueiredo
Hij begon met het bestuderen van muziek in Piracaia, in São Paulo, klarinet spelen in de Gemeentelijke Symphonic Band, met leerkrachten Celso Salgado, Ronaldo Siroky en Luiz Carlos Santana. In die tijd, heeft Figueiredo deelgenomen aan groepen jongeren, zoals de Young Symphonic Band van Bragança Paulista, Symphonic Band First Movement – FAAT en het Jeugd Symfonie Orkest van Atibaia.
Geslaagd om saxofoon te studeren in EMESP Tom Jobim, hij kreeg studie orientatie van grote leraren als Mané Silveira, Roberto Sion, Itamar Colaco, Edu Ribeiro en Sizão Machado. Ook maakte deel van de jeugdgroepen Tom Jobim Jeugdorkest, Jeugd Muziekkapel van de staat São Paulo en Jeugd Orkest van São Paulo. In São Paulo, volgde hij gedurende twee jaar de Music Degree Opleiding van UNESP alvorens te worden goedgekeurd voor het Conservatorium van Amsterdã.
In de laatste jaren is Lucas Figueiredo heel actieve in de muziek scene van Amsterdã. Hij speelde  is lid van de Nederlandse Concert Big Band groepen Bolsita het Metropole Orkest Akademie en VLC student Big Band, naast zijn werk met zijn Latin Jazz kwartet uitvoeren in heel Holanda.Alguns prijzen die won waren Jonge Solist van het Jeugdorkest Tom Jobim (2014), Latin Grammy Cultural Foundation Award (2016) en de eerste prijs in de Jazz Contest Boekarest, Roemenië (2017).

Nelson Latif

Met een muzikale achtergrond in jazz en choro speelt Latif in de belangrijkste Braziliaanse en Europese podia, en verenigt hij de fundamenten van de klassieke gitaarschool met de diverse muzikale trends die in de hele wereld zijn verwerkt. In de jaren negentig, gevestigd in Nederland, nam Nelson Latif deel aan een aantal Europese groepen, waarmee hij deelnam aan jazz- en wereldmuziekfestivals. Terug in Brazilië in 2001, Latif sluit zich aan bij de Camerata Caipira en Trio Baru en begeleidt artiesten van het nationale toneel in occasionele concerten zoals Raíces de América, Quinteto Violado, Vanda Sá, Mestre Marçal, Alberto Rosenblit, Ceumar, Lilian Vieira, onder anderen. Nelson Latif coördineert het Collectief Onderwijs voor Kunst en de Projeto Alma Brasileira.

 

Elizabeth Fadel

De Braziliaanse pianiste Elizabeth Fadel heeft een carrière in Brazilië doorlopen met uitvoeringen van recitals met klassieke en Braziliaanse populaire muziek, als solist of met orkesten. In haar studie had ze het privilege om te spelen met Olga Kiun, Evgeny Izotov, Henriqueta Garcez Duarte en Anna Yarovaia. Ze speelde twee jaar piano, klavecimbel en orgel met het orkest Camerata Antiqua de Curitiba. In Brazilië werkte Elizabeth ook drie jaar als docente en pianiste aan het Conservatorium van Braziliaanse Muziek in Curitiba, onder andere met Braziliaanse populaire muziek. In 2007 heeft ze een tour gedaan met de beroemde klarinettist Paulo Moura. Voordat ze naar Europa verhuisde, lanceerde ze het album “Divertimento” met Daniel Migliavacca, en kreeg geweldige recensies. In 2010 verhuisde ze naar Den Haag om klavecimbel aan het Koninklijk Conservatorium te studeren, onder leiding van Jacques Ogg. Momenteel speelt ze piano op de choro school EPM Holanda in Rotterdam. In 2014 lanceerde ze als componist en percussionist de cd van choro “Saideira”. In de jaren in Nederland speelde ze samen met veel bands, koren, musici, ze oogst veel lof.

Since1987