Za 07 Dec 20:30 – A musical Christmas journey – Pianoconcert door Elizabeth Fadel

 12,50

07 December
Aanvang 20:30
Deur open 20.00
Entree: € 12,50
At the door: € 12,50

In stock

Description

Door de geschiedenis heen zijn er veel stukken (van klassieke componisten) die een kerstsfeer uitdrukken.
Namen zoals Bach, Händel, Liszt, Mozart, Tchaikovsky, Mendelssohn en minder bekend zoals Kirkpatrick, Mohr, Byrom, Britten, Ives staan op de lijst voor kerstliedjes, plus andere traditionele stukken van onbekenden componisten.
Op de een of andere manier zijn sommige kerstmelodieën meer “folk” dan we denken.
Naast de kerststukken (klassiek of traditioneel) brengt dit concert ook de improvisatie en Braziliaanse-jazzinvloeden van pianiste Elizabeth Fadel.
Het publiek kan deelnemen en zingen.

Bereid je voor op een gezellige avond.

ELIZABETH FADEL

De Braziliaanse pianiste Elizabeth Fadel heeft een carrière in Brazilië doorlopen met uitvoeringen van recitals met klassieke en Braziliaanse populaire muziek, als solist of met orkesten.
In haar studie had ze het privilege om te spelen met Olga Kiun, Evgeny Izotov, Henriqueta Garcez Duarte en Anna Yarovaia.
Ze speelde twee jaar piano, klavecimbel en orgel met het orkest Camerata Antiqua de Curitiba. In Brazilië werkte Elizabeth ook drie jaar als docente en pianiste aan het Conservatorium van Braziliaanse Muziek in Curitiba, onder andere met Braziliaanse populaire muziek.
In 2007 heeft ze een tour gedaan met de beroemde klarinettist Paulo Moura. Voordat ze naar Europa verhuisde, lanceerde ze het album “Divertimento” met Daniel Migliavacca, en kreeg geweldige recensies.
In 2010 verhuisde ze naar Den Haag om klavecimbel aan het Koninklijk Conservatorium te studeren, onder leiding van Jacques Ogg. Momenteel speelt ze piano op de choro school EPM Holanda in Rotterdam. In 2014 lanceerde ze als componist en percussionist de cd van choro “Saideira”. In de jaren in Nederland speelde ze samen met veel bands, koren, musici, ze oogst veel lof.
Haar nieuwe recente project is de groep Banda Fulô, waarin zij als pianist, cavaquinista en componist optreedt. De groep is gespecialiseerd in Braziliaanse jazz.

Since1987