Vr 27 Juli, 20:30 Nita Aartsen (IND) Trio on Tour

 12,50

27 Juli 2018
Aanvang: 20:30
Deuren open: 20:00
Online: €12,50
Aan de deur: €15,00

Op voorraad

Beschrijving


Nita Aartsen – Piano
David Sahanaya – Bass
Dian Pratiwi – Vocals
Olaf Keus – Drums

 


De sterke explosieve piano stijl van Nita Aartsen en de geweldige swingende zangeres Dian Pratiwi hebben een “match made in heaven” met drummer Olaf Keus en bassist David Sahanaya.

Dian Pratiwi komt ook uit Indonesië. Zij speelt al meer dan 20 jaar met grote namen uit de US en Europa zoals WDR Bigband, Dave Liebman, Edwin Rutten en de East West European Jazz Bigband. Zij won ook de Golden Tulip Award en is bekend om haar chatting stijl die weer helemaal aansluit met Nita’s zang en piano stijl.

Nita Aartsen, een van huis uit klassieke pianiste, met een afgeronde opleiding in Moskou in Contemporary Jazz.

In 1986 werd ze “pianist of the state” voor Indonesië en trad in die hoedanigheid onder andere op voor, prins Bernhard, Bill Clinton en diverse andere staatshoofden. In deze jaren ontwikkelde ze zich verder eveneens als songwriter, composer en performing artist en fungeerde ze als adviseuse en docente voor piano masterclasses.

In recente jaren heeft Nita zich toegelegd op een muziekstijl waarin ze Jazz combineert met zowel Indonesische als Latijnse ritmiek en heeft in Azië naam gemaakt als “the diva of Latin Jazz”. Naast diverse Jazz Festivals  in Azië, heeft ze op uitnodiging van Michael Paulo (Amerikaanse saxofonist van wijlen zanger Al Jarreau met wie Nita diverse malen op Java Jazz Festival heeft opgetreden) verschillende  tours in de Verenigde Staten gedaan. Dit gevolgd met optredens in Nederland, Frankrijk, Italie en Spanje.

Op haar CD getiteld “Nita Aartsen All Nite Out”, heeft Nita bekende klassieke werken van o.a. Bach, Beethoven en Mozart een latin jazz metamorfose laten ondergaan. Dit met als doel de jongere generatie op een andere wijze kennis te laten met klassieke muziek. Juist deze composities vormen de basis van al haar concerten, waarin het publiek wordt meegevoerd naar enerzijds ontspannen achterover luisteren naar Jazz en anderzijds naar  opzwepende Braziliaanse carnavals sferen waarbij je onmogelijk stil op je stoel kan blijven zitten.

 

Dave Sahanaja, bassist. Al meer dan 30 jaar ervaring. Zijn spel laat zich het best omschrijven als: Ondersteunend, melodisch, intuïtief, met autoriteit, lyrisch.
Dave groeide op in een muzikaal gezin. Hij begon op zijn 5e met drummen en ontdekte op zijn 13e de basgitaar. Sindsdien heeft Dave met tal van artiesten en formaties gewerkt.
Dave heeft onder andere gespeeld bij: Seraph, Captain Hook, Kirsten Michel, Iman Spaargaren, Wolfgang Maiwald en is momenteel bassist bij de formatie TRUNK.

 

 

 

Dian Pratiwi, geboren in Jakarta begon zij op haar 13e met zingen in het koor van haar middelbare school als hoofdzangeres. Ze werd verliefd op Jazz nadat zij voor het eerst naar Misty van Sarah Vaughn had geluisterd. De andere grote zangeressen die haar beinvloed hebben zijn: Billie Holiday, Dinah Washington, Nancy Wilson, Randy Crawford, Betty Carter, Ella Fitzgerald, Ernestine Anderson, Aretha Franklin & Chaka Khan.
In 1979 begon zij haar professionele zangcarriere toen zij twee bekende Jazzgitaristen uit Indonesië ontmoette, Yopie Item en Ireng Maulana, die haar zangtalent ontdekten en samen hebben zij in verschillende Jazz clubs en internationale hotels in Jakarta opgetreden.

 

 

Olaf Keus uit Amsterdam op drums/ percussion en bodypercussion. Is op vroege leeftijd begonnen met drums en percussie. Heeft zijn opleiding gevolgd op het Conservatorium In Amsterdam en Rotterdam en verdere studies genoten in Cuba, Afrika, Brazilië en New York. Hij speelt met de Latin jazz groep 4Sure waar hij twee CD’s mee maakte. Okaku is zijn eigen kwintet met ook Latin jazz stukken en bebop standards. Olaf speelt met veel Braziliaanse Artiesten zoals Ceumar, Nelson Latif, Simone sou en de nieuwe Braziliaanse band “Banda Fulö”. Olaf speelde 6 jaar intensief met de saxofonist en zangeres Rosa King, maakte met haar 3 CD’s. Verder is actief met International artiesten als Ramon Valle, Nippy Noya, Deborah J. Carter, Michelle David en pianist  Mike del Ferro.

Sinds1987