Vr 20 Sept, 20:30 – Verónica Castro y su Walicho

 12,50

20 Sept 2019
Aanvang 20:30
Doors: 20:00
At the door: €15,00

In stock

Description

Het “Verónica Castro y su Walicho” is een muziekgroep samengesteld uit zes ervaren musici afkomstig uit verschillende landen en van muzikale disciplines. Binnen deze samenstelling leggen zij zich toe op het combineren van authentieke ritmes en melodieën van het Zuid Amerikaanse continent zoals de welbekende Samba en ook de Zamba, de Tango, de Bolero en de in Europa iets minder bekende Chacarera, Joropo, en de Zamacueca; waaraan een flinke scheurt Jazz toegevoegd.
Met deze mix van muziekculturen slagen zij erin een unieke, sfeervolle stijl te creëren die zij telkens zo overtuigend weten te brengen dat het enthousiasme op het publiek overslaat.

Het “Verónica Castro y su Walicho” presenteert aldus een gevarieerd repertoire uit en neemt je mee op een muzikale reis via Mexico, Cuba, Colombia, Venezuela en Brazilië tot aan Peru, Argentinië en Chili, met zeer verfijnde arrangementen die het warme gevoel van het Zuiden levend houdt. Het idee tot de oprichting van dit bijzondere ensemble is ontstaan in 2014, toen zangeres Verónica Castro werd uitgenodigd om in twee TV programma’s op te treden. In 2016 is de eerste Cd “Madrigal de Ausencias” van het Ensemble uitgekomen, met reeds bestaande maar ook nieuw gecomponeerde nummers. De totstandkoming van deze Cd was deels mogelijk gemaakt door sponsoring van de bekende Terschellinger rockzanger Hessel van der Kooij.

In 2017 vond de presentatie van de Cd van het “Verónica Castro y su Walicho” zowel in Duitsland als in Nederland plaats.
In hetzelfde jaar werd een tweede groot project opgezet en succesvol volbracht: een omvangrijk eerbetoon aan de vooraanstaande Chileense zangeres en kunstenares Violeta Parra, uitgevoerd in oktober in een volle theaterzaal van de
Keizersgrachtkerk Amsterdam.

Samenstelling
Verónica Castro     Zang, Percussie
Hernán Ruíz          Gitaar
Marco Bassiani      Drums, Percussie
Dirk Balthaus         Piano
Felix Hildenbrand  Contrabas
Matías Pedrana     Bandoneon, Dwarsfluit

Since1987