Vr 04 Okt, 20:30 – Nita Aartsen Trio

 12,50

04 Oktober
Aanvang 20:30
Doors: 20:30
At the door: €15,00

Out of stock

SKU: 16097336 Categories: , Tags: ,

Description

Het vorige jaar hebben wij getourd door Spanje Engeland Duitsland en een prachtige tour gemaakt door Indonesie.
Voordat we nu in Munganga komen spelen zijn we op tour in Spanje en Belgie. Na Munganga gaan we spelen op een paar festival in Mombai en New Delhi in India.
Voor het eerst doet haar zoon Brandon Julio mee op Bass

Nita Aartsen, een van huis uit klassieke pianiste, met een afgeronde opleiding in Moskou in Contemporary Jazz.

In 1986 werd ze “pianist of the state” voor Indonesië en trad in die hoedanigheid onder andere op voor, prins Bernhard, Bill Clinton en diverse andere staatshoofden. In deze jaren ontwikkelde ze zich verder eveneens als songwriter, composer en performing artist en fungeerde ze als adviseuse en docente voor piano masterclasses.

In recente jaren heeft Nita zich toegelegd op een muziekstijl waarin ze Jazz combineert met zowel Indonesische als Latijnse ritmiek en heeft in Azië naam gemaakt als “the diva of Latin Jazz”. Naast diverse Jazz Festivals  in Azië, heeft ze op uitnodiging van Michael Paulo (Amerikaanse saxofonist van wijlen zanger Al Jarreau met wie Nita diverse malen op Java Jazz Festival heeft opgetreden) verschillende  tours in de Verenigde Staten gedaan. Dit gevolgd met optredens in Nederland, Frankrijk, Italie en Spanje.

Op haar CD getiteld “Nita Aartsen All Nite Out”, heeft Nita bekende klassieke werken van o.a. Bach, Beethoven en Mozart een latin jazz metamorfose laten ondergaan. Dit met als doel de jongere generatie op een andere wijze kennis te laten met klassieke muziek. Juist deze composities vormen de basis van al haar concerten, waarin het publiek wordt meegevoerd naar enerzijds ontspannen achterover luisteren naar Jazz en anderzijds naar  opzwepende Braziliaanse carnavals sferen waarbij je onmogelijk stil op je stoel kan blijven zitten.

Since1987