Sun 16 Apr 2023, 11:00 – Ome Lau en het Snarenbos

 8,50

Zondag/Sunday
11.00 (doors open at 10.45)
€8,50 pp (babies <1 jaar gratis)
Maximum capacity: 50 people!
Maximale capaciteit: 50 personen!
info@munganga.nl

Out of stock

Description

Ome Lau gaat op avontuur in het Snarenbos en onderweg komt hij allemaal verassende instrumenten en muziekjes tegen.

Biografie Laurens Joensen
Speciaal voor Munganga maakt hij zijn eerste concert voor kinderen.

Laurens Joensen (1978, Terneuzen) studeerde klassiek gitaar aan
 het Amsterdams conservatorium. 
In december 2001 won hij de publieksprijs op het Cameretten-festival.
 Hij is gitarist, componist en singer-songwriter. 
Joensen (spreek uit: Jo – ensen) zingt niet alleen in het Nederlands maar ook in het Faröers zijn vadertaal.

Zijn moeder komt uit Zeeuws-Vlaanderen,
 zijn vader uit de Faröer eilanden, een groep eilanden onder Ijsland. Na zijn studie gitaar vertrekt
 hij naar Amerika om zich onder te dompelen in de Amerikaanse muziekcultuur en ontwikkelt zich in stijlen als bluegrass, blues en gospel. Hij speelt gitaar, mandoline, banjo, viool en piano. Hij is een specialist in fingerpicking en slide gitaar. In zijn muziek klinken Scandinavische, Blues en Afrikaanse invloeden door. Zijn teksten zijn van verhalend, poëtisch, associatief tot droogkomisch en knettergek. Na zijn verblijf in Mali treedt hij ook op met  Malinese blues met Faröerse teksten.

Hij is actief als soloartiest, programmamaker, documentairemaker en is  artistiek leider van internationale muziekprojecten zoals Music for Mali. Hij maakte muziektheatervoorstellingen met zijn gezelschap Club Silenzio, werkte als multi-
instrumentalist met oa. Fay Lovsky, Freek de Jonge, Maarten van Roozendaal, Jack Vreeswijk, Fernando Lameirinhas, Martin Fondse, Samba Toure, Tamikrest en Bassekou Kouyate. Hij tourt door Canada en Zuid-Afrika met de legendarische Engelse popgroep Magna Carta. Hij componeert muziek en is muzikaal leider voor talloze voorstellingen voor oa. De Rotterdamse Schouwburg, DNA, Volksoprerahuis, Oerol, De Parade en Compagnie Cecilia, de makers van de succesvolle bluegrassvoorstelling The Broken Circle Breakdown. Thans legt hij zich ook toe op filmmuziek en documentaires.

Hij tourde reeds door meer dan 20 landen, en speelde onder andere in Carnegie Hall, Paradiso, Festival Ali Farka Toure in Niafunke, Mali en het Concertgebouw.

Laurens’ tweede album heet ‘Efterklang’. ‘Efterklang’ is Scandinavisch voor naklank. Het is een postuum eerbetoon aan Erik Larsen, zijn schoonbroer en mentor op de gitaar. Laurens werkte
 voor deze CD onder andere samen met Fay Lovsky en Joost Belinfante.

Tegenwoordig heeft Laurens zijn eigen studio, Studio Monde. Als producer en gitarist produceert hij de albums van onder andere Yentl en de Boer, waar hij ook als vaste muzikant mee tourt.

ENG
Uncle Lau and the Woods of Strings

Uncle Lau goes on an adventure in the Woods of Strings and along the way he encounters all kinds of surprising instruments and music.

Since1987