Zo 13 mei 16:00 – Klassieke op zondag middag "Nocturnes”, door Carol Ruiz

 10,00

13 mei 2018
Aanvang 16:00
Deur open 15.30
Entree: € 10,00
CJP: € 8,00

Op voorraad

Beschrijving

De Nocturne is een muzikale compositie die geïnspireerd is door de sfeer van de nacht, een romantisch of dromerig geheel. De Ierse componist John Field was de eerste die onder deze benaming muziek schreef en geldt als de grondlegger van het genre. Onder invloed van Field heeft Frédéric Chopin deze vorm diverse keren gebruikt voor de piano en de bekendste nocturnes zijn van zijn hand. Andere componisten zijn daarna door Chopin geïnspireerd en hebben ook nocturnes geschreven.
Carol Ruiz neemt ons mee op droomreis met nocturnes voor piano van verschillende componisten van alle tijden. Van traditioneel romantisch zoals Field en Chopin tot post-romantisch zoals Fauré, een jonge Debussy en Scriabin. Maar ook Satie, de catalaanse Mompou en Blancafort, een jonge Spaanse de Falla en zelfs de Nederlander Andriessen.
“Raak ontroerd door de magische klanken van de nacht!” (Carol Ruiz)

Carol Ruiz is geboren in Barcelona en woont sinds 2004 in Nederland. Zij kwam naar Nederland om haar Masters te behalen aan de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht met Alan Weiss.
Na haar Masters eindexamen kreeg ze als beoordeling “Tremendous artistic possibilities”.
Carol is op dit moment een succesvolle solo pianist, pianodocente en begeleider van muzikanten in Utrecht en Woerden (Nederlands).

Ze is actief als pianiste en in de kamermuziek beeld met haar duo voor piano en viool Marcet-Ruiz en Sax-piano (saxofoon en piano).
Zij is ook co-repetitor van zangers, van de Opera Gezelschap “Opera Viva” in Woerden en andere projecten in samenwerking met Stichting Voiceactually en Stichting Groene Hart.
Recentelijk heeft ze haar eerste solo CD “Nocturnes” opgenomen.
Als onderdeel van het CEP (Centrum voor Pianostudies) wil zij het sociale aspect van muziek bevorderen, door middel van Masterclasses aan kinderen geven en van de huisconcertserie in Maarssen “ Tuinwijkhuisconcertserie”.
De passie van Carol ligt in het continu luisteren en haar zoektocht naar het perfecte legato en de mooiste adembenemende klank.
Alan Weiss, Winner of the public at the International Queen Elisabeth music competition in 1978 and receiver of the 4th prize: “She has at the root of her musicality a harmonious personality and warm communication given to very few. Truly a “blessed spirit” for music!”

 

Sinds1987