Do 29 maart, 8:30pm “De Bende van Drie grijpt je bij de kladden met nieuw repertoire”

 12,50

29 Maart
Aanvang 20:30
Zaal open: 20:00
Kaartverkoop aan de deur: € 15,00

 

 

In stock

Description

Nieuw repertoire door de Bende van Drie

Uit het hart gespeelde improvisaties met een directe lijn naar het publiek. Ieder zuchtje, ieder knarsje is hoorbaar, de interactie voelbaar. Je wordt in het moment gezogen en verdwijnt in de muziek, deelgenoot van de creatie. Dat is de kracht van de Bende van Drie.

Dit optreden is de première van een geheel nieuw geschreven set muziek. Gewapend met 15 jaar ervaring in concerten in intieme setting, immer laverend op de grens tussen jazz, wereldmuziek en improvisatie gaven de bendeleden zichzelf dit jaar de opdracht de band opnieuw uit te vinden. Ieder bendelid is behalve speler ook componist en gedrieën zijn ze zeer aan elkaar gewaagd. Improvisaties waar de vonken vanaf spatten.

De Bende van Drie speelt zijn muziek als een ontdekkingsreis. Thema’s klinken ieder optreden anders. Elkaar voor verrassingen zetten levert naar het idee van de Bende de beste muziek op omdat je elkaar op die manier op scherp zet. Dat haalt het beste in jezelf en elkaar omhoog. Daardoor is iedere optreden een muzikaal avontuur. Om het met Armand Serpenti (Dagblad Trouw) te zeggen: “Een hechte bende die van elk platgetreden pad een avontuurlijke route vol muzikale hinderlagen maakt”

Al 15 jaar laveert de Bende van Drie tussen muzikale stromen als jazz, tango, kwela, volksmuziek, en anderszins.
De bezetting van contrabas, saxofoon en accordeon maakt vele stijlen en kruisbestuivingen mogelijk. 
www.debendevandrie.nl

Onno van Swigchem – saxofoons

 

Onno speelt het leven. Met een zachtheid die ontroert, maar evenzeer brult hij het van de daken: dit moet je horen! Hij zoekt contact met zijn medemuzikanten, luistert en vertelt een persoonlijk verhaal dat aanspoort om met hem mee te gaan.

Hij heeft een sterk vormgevoel waardoor zijn spel en composities altijd als een verhaal voelen. Soms uitbundig, dan weer zoekend en altijd vol nuances. Droef van toon, humoristisch of uitdagend weet hij zijn saxofoon te laten klinken alsof iedere toon de eerste is die je ooit gehoord hebt: vol van klank en vragend om bevestiging: klaar om op reis te gaan?

 

 

 

 

Pieter Jan Cramer van den Bogaart – accordeon

 

Pieter Jan is een rasimprovisator en meester van de bravoure. Hij duikt met ongeëvenaarde gretigheid in het avontuur. Zoekt in de improvisaties graag het onverwachte en daagt daarbij zijn medespelers uit.

Pieter Jan draait de boel graag om: het gewone klinkt onalledaags en het ongewone klinkt alledaags. Hij heeft een sterke zucht naar onverwachte inkijkjes en stoere vergezichten. En immer in staat om zijn medemuzikanten beter te laten klinken.

 

 

 

 

Dion Nijland – contrabas

 

Met een eigen visie op alles wat hij speelt of inbrengt is Dion niet het prototype sideman. Met zijn massieve geluid neemt hij je volledig mee. Luister je goed naar wat hij doet dan vergeet je de wereld er omheen volkomen. Zijn spel is nooit obligaat. Hij danst om de baslijnen heen. Iedere noot mooi geplaatst en lyrisch van aard.

Dion ‘leest’ als het ware zijn medemusici. Wat hem daarbij zo bijzonder maakt is dat hij het ene moment een solide baspartij speelt en het volgende moment in de hogere registers mee improviseert zonder dat je gehoord hebt hoe hij daar is gekomen.

 

Since1987