Casa Concert za 14 feb 2015 Duo Corcova: Valentijnsdag

 10,00

Aanvang 20:00 uur

In stock

SKU: 878 Category: Tag:

Description

Duo Corcova
Duo Corcova bestaat uit Laura van de Woord (viool) en Jeroen Hobbel (gitaar). Het duo is ontstaan in 2002 door de gemeenschappelijke interesse in klassieke muziek en wereldmuziek. Met deze stijlen treden zij op in binnen- en buitenland. In 2012 maakten zij hun debuut CD ‘Violino e Violão’ in Lucas van Merwijk’s Tam Tam Studio. Momenteel zijn zij bezig met hun volgende CD, weer in Braziliaanse sferen. Het afgelopen jaar zijn zij meerdere malen te horen geweest op Radio 1 bij het programma ‘Vroege Vogels’. Naast het geven van concerten zijn zij beiden werkzaam bij ToBe cultuurcentrum als muziekdocent.

 
De muzikanten
Laura van de Woord studeerde viool bij Kati Sebestyen aan het Brabants Conservatorium en behaalde in 2000 haar diploma. Tijdens de studie volgde zij diverse masterclasses voor kamermuziek bij onder andere het Storioni Trio en Alexander Hrisanide. Zij nam deel aan meerdere kamermuziekcursussen in Zwitserland, Spanje en Oostenrijk. Na haar studie werd zij op de viool gecoacht door Andras Czifra en op de altviool door Ervin Schiffer. Met de Amerikaanse pianiste Susan Mc.Adoo gaf zij concerten in Amerika. Zij speelt vast in het Wilhelmina Cantateorkest in Dordrecht. Hier verving zij het afgelopen jaar de concertmeester Jouke van der Leest. Sinds september 2002 geeft zij les bij ToBe cultuurcentrum en speelt in diverse kamermuziek ensembles, waaronder het Duo Corcova en het Art du Monde Ensemble.
 
Jeroen Hobbel studeerde klassiek gitaar bij Hans van Goch en Dick Hoogeveen aan het Rotterdams conservatorium, waar hij in 2000 afstudeerde.
Hij volgde masterclasses bij onder andere John Mills en Dick Visser. Hierna wierp hij zich nog een tijd vol enthousiasme op de studie “Argentijnse Tango” ook aan het Rotterdams Conservatorium. Hij is sinds 2005 verbonden aan ToBe cultuurcentrum als gitaardocent en ensembleleider. Jeroen heeft de afgelopen jaren deel uit gemaakt van diverse ensembles, waaronder: Guitarras Porteñas en Nuevos Tangueros. Momenteel speelt hij in de volgende ensembles: Duo Corcova en het Art du Monde Ensemble. Hij gaf met diverse ensembles in binnen en buitenland concerten. Hij trad op als solist bij koren en orkesten.
 
 

Links
website: www.facebook.com/pages/Duo-Corcova

Sinds1987