Casa Concert za 11 okt 2014 Trio Baru: Violão Brasileiro

 10,00

Aanvang 20:00 uur

Out of stock

SKU: 605 Category: Tag:

Description

Trio Baru
De gitaristen Bosco Oliveira en Nelson Latif vormen samen met percussionist Edson Gomes de line-up van Trio Baru in dit concert, een groep die de laatste tien jaar in verschillende landen verspreid over de hele wereld toerde. Voor het concert in Casa Munganga werd de uit Minas Gerais zangeres Luciana Barbosa uitgenodigde.

In hun nieuwe programma Violão Brasileiro (Braziliaanse Gitaar) zullen ze een grote verscheidenheid aan snaarinstrumenten bespelen. Het repertoire bestaat uit eigen composities en uit werken van de grote Braziliaanse meesters Villa-Lobos, Jacob do Bandolim, Egberto Gismonti, Garoto en Baden Powell. Alle stukken zijn gearrangeerd in de unieke stijl die Trio Baru eigen is.
 
De muzikanten
João Bosco de Oliveira werd geboren in Brasília in 1967 en begon zijn gitaar studie toen hij acht jaar oud was. Hij studeerde aan de Escola de Música de Brasília en de Universiteit van Brasília-UNB, waar hij in 1992 afstudeerde. Bosco nam deel aan verschillende internationale gitaar competities en won er daar vier van. Hij heeft opgetreden in Brasília en andere Braziliaanse steden en ontvangt altijd uitstekende recensies in de Braziliaanse pers. Bosco Oliveira is de coördinator van het klassieke gitaar departement op de Escola de Música de Brasília, waar hij les geeft sinds 1993.
Nelson Latif komt uit de generatie musici van São Paulo van de jaren 80. Tijdens zijn opleiding lag het accent op choro en jazz. Vandaaruit heeft Nelson een unieke eigen stijl op de gitaar ontwikkeld. Nelson Latif laat de technische vaardigheid van de klassieke gitaar vervloeien met de muzikale invloeden die hij in de loop van zijn carrière heeft ondergaan.
Percussionist Edson Gomes is afkomstig uit Rio de Janeiro en staat bekend om zijn muzikale diversiteit. Hij is gespecialiseerd in het mixen van traditionele stijlen uit de Afro-Braziliaanse muziek met moderne muziek.

Links

website: www.triobaru.com
Youtube: www.youtube.com/watch?v=WZ4LHOdK1Sc
Facebook: www.facebook.com/events/367537170064472/?notif_t=plan_admin_added

Since1987