Casa Theater vr 24 feb 20:00 "TUTU" by Lichtbende

 8,00

Vrijdag/Friday
20.00 (doors open at 19.30)
€8,00 pp
info@munganga.nl

In stock

Description

 TUTU van Lichtbende, eigentijds projectietheater

Een familievoorstelling waarin toverlantaarns, dans, grammofoon en livemuziek samensmelten. Zonder gesproken woord voor iedereen van 6 tot 106.

Tutu is de nieuwste voorstelling van een bijzonder gezelschap. Lichtbende neemt je in deze toverlantaarnvoorstelling mee naar bijna honderd jaar terug: het Interbellum, oftewel de periode tussen de Eerste en de Tweede Wereldoorlog.

Tutu is vooral een feest voor de ogen en de oren. Met haar rode schoentjes danst een jong meisje door allerlei stijlen uit die periode. Vanaf haar eerste danspasjes volg je haar lief en leed in een tijd van grote veranderingen. Van tango tot tapdans, van variété tot ballroom, van klassiek tot Bauhaus-ballet. De dans, die toen beïnvloed werd door persoonlijke vrijheidsdrang, mechanisatie en andere culturen, weerspiegelt haar leven.

Lichtbende sleept je mee in een wonderlijk en ritmisch dansverhaal, door de toverlantaarns geprojecteerd op een gigantisch doek. De projectiebeelden zijn met een ontwapenende ontdekkingslust gemaakt van alledaagse voorwerpen en materialen die handmatig en mechanisch worden gemanipuleerd. De spelers, twee voor de projecties en twee voor de muziek, staan met hun indrukwekkende rij projectoren, toverlantaarns en instrumenten vóór het scherm, zodat je alles wat ze doen kunt horen én zien. Niet te missen!

Na de voorstelling volgt een korte demonstratie van de toverlantaarn. Naast workshops heeft Lichtbende voor scholen lesmateriaal beschikbaar.

Marie Raemakers en Rob Logister:        productie, beeld, techniek en spel
Axel Schappert en Helene Jank:             compositie en muziek
Jeannette van Steen:                                eindregie en dramaturgie
Rop Severien:                                            coach projectieanimaties

Lichtbende
Lichtbende brengt theater, beeldende kunst en muziek samen tot voorstellingen die nog de meeste raakvlakken hebben met de vroege film. Oude analoge apparaten zoals toverlantaarn, draaiorgel en grammofoon, krijgen op een verrassende manier nieuw leven ingeblazen. Lichtbende is met haar voorstellingen uniek in de wereld van object- en schaduwtheater en betovert inmiddels een groot publiek in binnen en buitenland.

De pers over Lichtbende
“Aangrijpend en diep ontroerend,..altijd weer verrassend en uitzonderlijk”
(Rems Zeitung, Duitsland)

“Dansen met geesten…verlangens en gevoelens verstrengeld in muziek en dans.”
(SINAIS EM LINHA Portugal)

“TUTU” is een prachtige en visueel delicate vintage voorstelling.” (El Mercurio, Chilie)

“Hier versmelt drama met beeldende kunst … onbevangen, levendig en vrij.”
(Màlaga Hoy, Spanje)

“Een liefdevol verhaal, op magische wijze verteld in een vitaal en subliem samenspel met live spelende musici.” (Sur, Spanje)

Lichtbende op internationale podia:
NEDERLAND: EYE, Orgelpark, NEMO Amsterdam, De Betovering Den Haag, Stadsschouwburg Sittard., Stilte Festival Breda, Puppet International Meppel, Festival Jong Maastricht.
BELGIË: Cinematek, Ten Weyngaert, Filem’on Brussels, Antwerp, Boze Wolf Aarschot, Figuma Eupen.
CHILI: Famfest Santiago.
KROATIË: Pif Zagreb.
ESTLAND: Treff Tallinn.
DUITSLAND: Stadttheater Russelsheim, Schattentheater Festival Schwäbisch Gmünd, Linden Museum Stuttgart.
PORTUGAL: Fimfa LX Lissabon.
ROEMENIË: Arcub Boekarest.
SLOVENIË: LUTKE Ljubljana, Biennial of Puppetry Artists Maribor.
SPANJE: Teatralia Madrid, Picasso Museum Malaga, Feten Gijon, Fira Mediterrania Manresa, Granada, Unima World Puppetfestival  San Sebastian.
TURKIJE: Ordu, Istanbul, Gaziantep, Ankara, Izmir, Mardin, Kiziltepe, Midyat.

www.lichtbende.nl
www.facebook.com/lichtbende

Since1987