Casa Literatuur zo 22 nov 2015 Feira do Livro Portugese Boekenmarkt

Wanneer: 22 november 2015
Tijd: 15:30 uur

Description

Stichting August Willemsen en Teatro Munganga nodigen je uit!!!!

Zondag 22 november opent Munganga haar deuren voor een Portugese boekenmarkt, voor zover wij weten de eerste in Nederland! Iedereen kan zijn of haar Portugese boeken, of die uit het Portugees vertaald,  meenemen en tegen een klein prijsje verkopen, of ruilen met anderen. Speciale aandacht willen we geven aan kinderboeken. Ook is er een open literair podium, waar iedereen een stuk van zijn of haar favoriete boek kan voorlezen.

Herken je dat, dat je zin hebt in een goed boek, maar je bedenkt dat het in Amsterdam en in de rest van Nederland vrijwel onmogelijk is een goed boek in het Portugees te kopen? Toch hebben we allemaal een rijtje in de kast staan die we niet allemaal willen bewaren en best zouden willen ruilen. Nu bieden Stichting August Willemsen en Teatro Munganga dus de mogelijkheid om dat rijtje boeken mee te nemen en te koop aan te bieden, of te ruilen met andere bezoekers. Welke boeken? Alles wat in het Portugees is, uit het Portugees vertaald is, of over Portugeestalige landen gaat.

Met het Open literair podium willen we alle bezoekers uitnodigen om een stukje voor te lezen. Dat kan uit je favoriete boek zijn, maar ook uit een van de boeken die ter verkoop mee hebt genomen. De microfoon staat voor je klaar!

We hopen hiermee onze zin in het lezen te bevorderen. Zeker ook voor onze kinderen, die vaak in twee talen opgroeien, maar weinig te lezen hebben in het Portugees, willen we op deze manier het (voor)lezen, en daarmee het taalgevoel, stimuleren.

Dus, neem je eigen boeken mee. Bij Munganga worden de boeken geprijsd, gelabeld en te koop aangeboden. Als je weggaat, krijg je jouw deel uitbetaald, min 25% voor de organisatie. Let wel, het gaat niet om de winst, maar om het lezen te stimuleren, dus willen we vooral met kleine prijzen werken.

Voor nadere informatie:
Joris Kleverlaan (Stichting August Willemsen) – 06-21 542 119
Claudia Maoli (Teatro Munganga) – 020-6759837

PORTUGUÊS

Feira do livro e Palco literário

A Fundação August Willemsen e Teatro Munganga convidam: No domingo, 22 de novembro, o Teatro Munganga abre suas portas para a I Feira do Livro em Português!
Todos estão convidados para trazer livros em português ou traduzidos do português. Os livros poderão ser vendidos por um preço simbólico ou podem ser trocados por livros de outros visitantes.
Nesta I Feira do Livro em Português, o livro infantil vai receber uma atenção especial. Além disso, um Palco Literário será organizado: quem quiser, poderá subir ao Palco para ler um fragmento do seu livro favorito.

 

Sinds1987