Casa Lezing za 17 okt 2015 ROJAVA REVOLUTIEism AGA

 0,00

17 oktober 2015
Aanvang 14:00 uur
Entree gratis, donaties gaan naar DAF.

In stock

SKU: 1793 Category: Tags: , , ,

Description

Op zaterdag 17 oktober organiseert de AGA een dag over Rojava en de toekomst van de sociale revolutie daar. De opbrengst van deze dag zal gaan naar het werk van de DAF in Kobane.

Rojava is een streek in Noordoost Syrië waar voornamelijk Koerden wonen. Sinds het begin van de burgeroorlog in Syrië, nu 4 jaar geleden, heeft deze streek zich autonoom verklaard en is er een systeem van directe democratie en zelfbeheer ingevoerd.

Een van het meest in het oog springende ontwikkelingen daarbij is de positie en de rol die vrouwen spelen in de samenleving. Helemaal als die positie wordt vergeleken met die van vrouwen in de omringende landen waar die positie de afgelopen jaren ernstig verslechterd is of onder zware druk staat. Door het economisch zelfbestuur, het radicaal democratisch bestuur en de zichtbare en actieve rol die vrouwen spelen op elk niveau van de samenleving lijkt er in Rojava een sociale revolutie te hebben plaats gevonden.

Wat is de achtergrond en context van de sociale revolutie in Rojava? Is het wel een revolutie en wat houdt die revolutie eigenlijk in? En wat zijn de uitdagingen, in het heden en voor de toekomst? Daarover gaan verschillende gasten spreken, o.a. documentaire maker Reber Dosky, assistent professor a/d Wageningen Universiteit Joost Jongerden en een Koerdische activiste.

Programma Wat is de Rojava Revolutie? @ Munganga

14:15 Koerdische vrouwenrecht activiste Shoret over de achtergronden van de sociale revolutie.
15:15 tot 15:30 korte pauze
15:30 Documentaire filmmaker Reber Dosky over zijn ervaringen in Kobane en Rojava.
16:30 tot 17:00 pauze
17:00 Activist Alex de Jong geeft een korte inleiding voor een discussie.

Links
Kijk naar de webpagina van AGA om meer hierover te lezen. Volg deze link!

Since1987