Casa Film don 08 okt 2015 “À Queima roupa” – Directed by Theresa Jessouroun

 2,00

CINEMA@MUNGANGA
08 Oktober 2015 – 19:00 uur
Brazilië 2014, 94 min.
Documentaire, Video, Kleur
Gesproken taal: Portugees
Ondertiteling: Engels
In Portuguese with English subtitles

In stock

Description

À Queima-roupa (Point Blank)
Deze film van regisseuse Theresa Jessouroun is een moedige Braziliaanse documentaire die het politiegeweld en de corruptie in Rio de Janeiro van de afgelopen 20 jaar onderzoekt. Onder het mom van de ‘oorlog tegen drugsbendes’ vermoordde de politie vele onschuldige favela bewoners.

Vigário Geral
ImageProxy.mvc2De film start bij de brute schietpartij van 1993 in de sloppenwijk Vigario Geral, waarbij eenentwintig mensen om het leven kwamen. De maker legt aan de hand van talloze voorbeelden bloot hoe ernstig het gesteld is met het politiegeweld, wetteloosheid en straffeloosheid in de Braziliaanse sloppenwijken. Nabestaanden, buurtbewoners en overlevenden doen hun verhaal. Er komt zelfs een voormalig lid van een officieuze ‘politiebende’ aan het woord, die een boekje opendoet over hoe agenten wapens en drugs verkopen aan gangsters, ze vervolgens met geweld in beslag nemen en weer doorverkopen.

Dubbel getroffen
Braziliaanse favela bewoners worden dubbel getroffen: niet alleen hebben zij te vrezen voor maffiabazen en drugsgeweld, ze hebben ook nog eens te maken met een gewelddadig en corrupt politieapparaat. Wegens angst voor represailles doen ze geen aangifte of durven ze niet te getuigen, waardoor ook het rechtssysteem faalt en de verantwoordelijken van het leed gewoon hun gang kunnen blijven gaan.

Link
kijk een trailer van À queima-roupa in deze link: https://www.youtube.com/watch?v=c4E4viio5lw
Productie:
Kinofilmes
kinofilmes@uol.com.br
(+55 21) 2224-9707
http://kinofilmes.com

Since1987