Casa Concert zo 24 mei 2015 A Deus, IK weet niet wie ik BEN Kees&Co

 10,00

24 mei 2015
Aanvang 20.00 uur
Deur open 19:30

Out of stock

Description

Het concert
In ‘A Deus’ IK weet niet wie ik BEN, onderzoeken zangeres Coco Li Mapo en gitarist Kees Gelderblom hun gedeelde affiniteit met de Braziliaanse muziek en hun Nederlandse roots. Dat resulteert in een verbluffende samenstelling in repertoire. Componisten als onder andere Chico Buarque, Edu Lobo en Paulinho da Viola gaan hand in hand met grootmeesters van eigen grond als Annie MG Schmidt, Robert Long en Boudewijn de Groot.

Twee culturen, een emotie
A Deus’ IK weet niet wie IK ben is een co-creatie van Li Mapo en Gelderblom waarin pareltjes uit het Braziliaanse repertoire samensmelten met klassiekers uit het Vaderlands erfgoed. Waar de Braziliaanse muziek met haar poëtische kracht en lyrische vernuft de luisteraar meesleept op een melancholische en exotische reizen, weet de Nederlandse volksmuziek met haar nuchtere zeggingskracht een diepe snaar te raken, die meetrilt op dezelfde thematiek.
2 culturen, 1 emotie.

Kees&Co
Het duo laat zich allereerst leiden door deze kracht, de menselijke emotie. Hun repetitie sessies zijn een ontwikkelen van luistervermogen waardoor zij zich op het podium kunnen laten leiden door haar onstuimige karaktertrekken.
“Een avontuurlijke reis langs talen, ritmes, verhalen en emotie. Zij nemen je mee en laten je niet los tot het concert voorbij is. Een aanrader voor iedereen die wil proeven van de wereld van verbeelding en emotie, die klaar is om de stoelriemen los te maken en mee te vliegen langs Zuid Amerikaanse zilte zeelucht en oud Hollandse Boerendorp met kar en paard!”

Kees Gelderblom
Is een gitarist van Nederlandse afkomst, geboren in Den Haag, in het jaar dat de Bossa Nova werd geïntroduceerd in diezelfde stad. Op 11-jarige leeftijd koopt hij zijn eerste gitaar van zijn eigen geld. Luiz Bonfá via de radio inspireert hem om lessen te nemen bij Rob Bakker. Het ontdekken van gitarist Baden Powell veranderd compleet zijn visie op de muziek die hij speelt.

KeesGelderblom vertrekt voor een jaar naar Brazilië waar hij in o.a. Rio de Janeiro en Belo Horizonte zijn eerste muzikale ervaring opdoet in dit land. Spelend op diverse muzikale gelegenheden motiveert hem dat uiteindelijk om bij terugkomst zich te storten op zijn ontwikkeling als gitarist op het Sweelinck Conservatorium voor klassieke gitaar.
Na afronding van het conservatorium vertrekt hij naar Brazilië voor wat een periode van 6 jaar zal worden. Met verschillende Braziliaanse artiesten treed hij op en geeft les op het Conservatorium Campo Grande en in sociale centra.

Wanneer hij terugkomt in Nederland wordt hij gevraagd door Josee Koning om lessen te begeleiden op het Conservatorium in Amsterdam en Rotterdam, wat zich uitbreidt tot het geven van gitaarlessen op de Braziliaanse afdeling van het WMDC in Rotterdam.

Tijdens de lessen die hij begeleidde van Josee koning ontmoet hij Coco Li Mapo, een van de nieuwe studenten voor Latin/jazz. Hij begeleidt haar zangles en is geraakt door haar stemgeluid en manier van interpretatie. Na een aantal keer stelt hij voor het een en ander op te nemen en daar begint hun muzikale vriendschap die duurt tot nu 5 jaar later met de oprichting van duo Kees&Co waar beiden hun liefde voor de Braziliaanse muziek combineren met hun roots.

Coco Li Mapo
Is een zangeres van Nederlands-Surinaamse afkomst. De Zuid-Amerikaanse invloed van de kant van haar vaders familie heeft een sterke stempel gedrukt op haar muzikale persoonlijkheid.
CocoZo begon ze haar professionele carrière op het Conservatorium voor jazz in Rotterdam, maar kwam er al gauw achter dat zij de warmte en dansbare ritmes miste van de Latijns-Amerikaanse muziek. Dat deed haar besluiten auditie te doen bij het Conservatorium voor Wereldmuziek. Daar aangenomen volgde een periode van 4 jaar waarin zij muziek van alle uithoeken van de wereld tot zich nam. De eerste 2 jaren voornamelijk Braziliaanse en Cubaanse muziek, maar ook folklore uit Colombia, Argentinië en Uruguay kwam aan bod.

Met dat ze in contact raakte met verschillende stijlen en muzikanten van over de hele wereld kon het niet anders dan dat haar interesse zich opende voor andere muziek stijlen buiten het Zuid-Amerikaanse, als Flamenco, Turkse muziek, Tango en Traditionele Indiase muziek.

Het was met haar lerares Sonia Genu dat het plan werd opgevat Nederlandstalige muziek te combineren met Braziliaans repertoire. Dat is uiteindelijk 4 jaar later uitgekristalliseerd in het duo Kees&Co waar Coco haar voorliefde voor de poëzie, filosofie en muzikaliteit van de Braziliaanse muziek vervlecht met de enorme vertelkracht die liederen uit het Nederlandse repertoire haar inspireren.

Links
Kijk naar de Facebook pagina van Kees & Co om meer over deze duo te lezen. Volg deze link!

Since1987