Casa Concert zo 08 mrt 2015 Ceumar en de kracht van de stilte

 15,00

08 maart 2015
Aanvang 16:00 uur
Deur open 15:30 uur

In stock

SKU: 1012 Category: Tags: ,

Description

Foto: Miltinho Edilberto

Ceumar
Bij de eerste 20 verkochte kaarten wordt de nieuwe CD ‘Silencia’ cadeau gegeven!
Een delicatesse op de zondagmiddag, 8 maart in Casa Munganga, speciaal voor de Vrouwendag: in een intieme sfeer presenteert de Braziliaanse zangeres Ceumar oude nummers en nieuwe muziek van haar splinternieuwe zesde album ‘Silencia’. Over ‘Silencia’ vertelt Ceumar: “Alle liedjes van deze nieuwe cd zing ik heel erg graag, maar ik wil ook momenten van stilte en contemplatie brengen, een persoonlijke zoektocht in deze tijd”.

 
Tico-tico en Nhambu
Ceumar is geboren in Itanhandu, een typische kleine stad van de deelstaat Minas Gerais, omhelsd door bergen, de rivier Rio Verde en verschillende watervallen. In een liedje ter ere van haar stad zingt Ceumar: “Wie ’s avonds niet langs de Rio Verde is geweest, weet dan niet hoe mooi Itanhandu is/ De schaduwen strijken neer over de maanverlichte weg, er zijn duiven, Tico-tico en Nhambu”. “Quem não passou no Rio Verde de noitinha, não sabe como é bela Itanhandu/Tem sombras debruçadas pela estrada enluarada, tem pombas, Tico-tico e tem Nhambu”.

 
Kristallen zang & fluwelen stem
Ceumar is opgegroeid in een muzikale familie: haar grootvader en haar vader waren muzikanten. Haar vader stond bekend als de ‘fluwelen stem’. In een recensie gepubliceerd in Trouw, is journalist Stan Rijven zeer onder de indruk van de stem van Ceumar: “Poëtische en delicaat roept Ceumar met kristallen zang een zee aan gevoelens en herinneringen op. Als de ideale troostplaat voor de vierjaartijden nestelt ‘Silencia’ zich na regelmatig draaien onder de huid. Want altijd overheerst bij Ceumar dat eeuwig liedje van verlangen, van heimwee, van saudade. Wat wil je ook met zo’n naam die ‘hemel en zee’ in zich verenigt.”

 
Albums
Van Itanhandu naar Amsterdam heeft Ceumar een lange reis afgelegd waarin zowel de muziek als de liefde een belangrijke rol speelt. In 2009 verhuisde ze naar Amsterdam waar ze het album “live in Amsterdam” opnam. Daarvoor werkte Ceumar gedurende 14 jaar in São Paulo, de mega stad van Brazilië, waar ze vier albums heeft geproduceerd. In 1999 produceerde Ceumar samen met Zeca Baleiro en Tata Fernandes haar eerste album: ‘Dindinha’. Daarna volgden er ‘Sempreviva!’ In 2003, ‘Achou!’ In 2005, ‘Meu Nome’ in 2009 en in 2015 ‘Silencia’.

Links
Voor meer info en ook om de prachtige liederen van Ceumar te beluisteren ga naar deze link

 
Live!
Om van Ceumar live te kunnen genieten wees snel en reserveer je je kaarten op deze site! Want, op is op!

Since1987