Zo 17 Dec "Klassieke muziek voor Kinderen" door Kristján & Laura

 6,50

Zondag/Sunday
11.00 (doors open at 11.00)
€6,50 pp (babies <1 jaar gratis)
info@munganga.nl

In stock

Description

Kristján en Laura brengen al spelenderwijs klassiekers ten gehore in een kindervoorstelling geschikt voor alle leeftijden. De typerende dromerige klanken van de harp bij De Zwaan van Saint-Saëns en de zachte toets van de piano bij een Gymnopedie van Eric Satie. Ook op het programma Csárdás van Vittorio Monti; van een melancholische noot naar dansbare vrolijke muziek.
De kinderen zijn welkom om mee te dansen!

Over Laura Lotti (Nederland/Italië) www.lauralotti.nl :
Laura speelt sinds haar zesde harp. Ze is een harpiste die naast haar klassieke klanken op de harp een breder klankpalet aan geluiden wil laten horen. Door al improviserend accent te leggen op het avontuurlijk en intuïtief spelen ontstaat er een absoluut verrassend en nieuw geluid op de harp. Ze is actief bij verschillende projecten: relaxing music in yoga bijeenkomsten, folk muziek in de band LalomA, muziek voor kinderen op kinderdagverblijven  en improvisatie muziek in combinatie met dans.

Over Kristján Martinsson (IJsland/Engeland):
Kristján speelt sinds zijn vijfde klassiek en jazz piano. In 2008 kwam hij naar Nederland om piano te studeren aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij wint in datzelfde jaar met zijn band K-Trio een gerenommerde prijs van de Young Nordic Jazz Commets. Ook speelde hij op het North Sea Jazz Festival. Inmiddels heeft K-Trio vier platen uitgebracht!

Kristján is een echte multi-instumentalist en speelt naast piano ook dwarsfluit en accordeon. Hij is actief bij verschillende projecten in Amsterdam. Zijn band waar Kristján nu veel voor componeert is Secret Swing Society.  Deze band is te horen op festivals als het Oranjewoudfestival, Kamermuziekfestival Schiermonnikoog en bij Lindy Hop Swing dansfeesten.
Kristján’s muziekstijl omschreven door Wilbert de Joode:
“Grillig en explosief, met grote bewegingen. Oor voor het collectief. Hij neemt risico’s, zorgt voor oprechte hectiek en heeft een mooie onvoorspelbaarheid. Musicus en componist met zelf-reflectie.”

Since1987