Za 23 Nov, 8:30pm – West Afrikaanse Kora virtuoos Zoumana Diarra & Olaf Keus

 15,00

23 November 2019
Aanvang 20:30
Doors: 20:00
At the door: €17,50

In stock

Description

Met vreugde, ontvangen we de multi – instrumentalist en instrumentenbouwer uit Mali Zoumana Diarra weer!

Zoumana Diarra op gitaar en Kora  www.zoumanadiarra.com
Met drummer en percussioniste http://www.olafkeus.nl/

Zoumana Diarra
Zoumana Diarra is geboren in Mali. Al op jonge leeftijd moest hij voor zichzelf zorgen en woonde onder andere in Burkina Faso en Ivoorkust. Vanaf zijn vierde jaar maakt hij muziek en zijn eerste gitaar maakte hij zelf van een leeg blik en vissnoer. Rond zijn zeventiende won Zou de eerste prijs van de ‘Biennale Artistique et Culturelle de la Jeunesse’, een belangrijke prijs voor jong getalenteerde muzikanten uit Mali en omliggende landen. Deze prijs zorgde ervoor dat hij ging spelen bij het legendarische orkest Railband du Bamako. In Afrika speelde hij verder o.a. met Super Biton de Segou, Super Djattta Band (met Zani Diabate), Super Rail Band, Alpha Blondy en Salif Keita.
Op zijn 19e ging Zou op wereldtour met Zani Diabate en vestigde zich daarna in Parijs. Een paar jaar later kwam hij terecht in Groningen, waar hij de band Benkadi oprichtte. Zou bleef in Nederland en ging steeds meer elementen uit de jazz toevoegen aan zijn gitaarspel. Pas in Nederland heeft hij zichzelf ook kora (Afrikaanse harp) leren spelen.
Inmiddels is Zou uitgegroeid tot een muzikale duizendpoot. Voor zover bekend is hij de enige muzikant ter wereld die een kora met maar liefst 44 snaren bespeelt. Met de nieuwe kora’s die hij de laatste jaren bouwde heeft Zou relevantie innovaties toegevoegd aan de al eeuwen bestaande kora zoals we die kennen van de traditionele koraspelers uit West-Afrika.

Olaf Keus

Olaf Keus is thuis in vele stijlen en heeft al meerdere keren gepeeld in Munganga met de Brazilaanse artiesten als Ceumar , Banda Fulo en Nelson Latif.
Hij speelt ook latinjazz met Surinamese invloeden met 4Sure, bebop en latin jazz met quintet Okaku en als freelancer met vele grootheden als Deborah Carter, Ramon Valle, Mike del Ferro, Ronald Snijders en Nita Aartsen uit Indonesië.

 

Since1987