Za 19 Jan, 20:30 – What Saturday Brought, by Esther van Hees & Mateusz Pulawski

 10,00

19 Januari
Aanvang 20:30
Doors: 20:00
At the door: €12,50

In stock

Description

Esther van Hees en Mateusz Pulawski leerden elkaar kennen op een jamsessie in Amsterdam in 2012. Het duo deelt naast een hechte vriendschap een voorliefde voor droevige muziek en de composities van Bill Evans. Ze studeerden allebei aan het conservatorium van Amsterdam. In april 2018 presenteerden Esther en Mateusz hun tweede album “What Saturday Brought”, het verhaal van een liefdesrelatie met een tragische afloop, verteld met zowel eigen werk als nummers uit musicals en jazzstandards. Het album ontving net als hun vorige album ‘ What’s hard to find’ prachtige recensies. Het duo werd reeds gecomplimenteerd om hun intieme samenspel en originaliteit. Hun optreden werd ooit omschreven als “hardverscheurend zacht”.

“Een unieke mix van avant-garde jazz. Uniek, omdat de stem van Esther fantastisch kleurt bij het sublieme gitaarspel van Mateusz.” – Fred Pach, Muziekwereld.com

“Door de enkele gitaarbegeleiding die vaak bewust heel klein gehouden is, zijn die vertolkingen uiterst kwetsbaar. Dat is dan ook de grote kracht van dit duo.
De vocalen van Esther van Hees komen namelijk volledig tot hun recht in deze muzikaal riskante aanpak.” – NTB.nl

“Esther en Mateusz brengen licht in trieste liedjes” – Jazznu

Since1987