Za 09 Nov, 20:30 – Marvio Ciribelli & Ivo Stuivenberg piano concert

 12,50

09 November
Aanvang 20:30
Doors: 20:30
At the door: €15,00

In stock

Description

De Braziliaanse pianist Marvio Ciribelli speelt, samen met de Nederlandse pianist Ivo Stuivenberg, een repertoire variërend van arrangementen van grote Braziliaanse componisten zoals Tom Jobim, Baden Powell en Chico Buarque, en zijn eigen composities.
Ciribelli heeft een solide carrière en een unieke en onmiskenbare manier van musiceren. Zijn werk is direct beïnvloed door de hoogtepunten in de Bossa Nova en Samba-Jazz uit Brazilië, waartoe zijn leermeesters, Luiz Eça (Tamba Trio) en Antonio Adolfo (Trio 3D) behoren.
Ciribelli trad onlangs op op Jazz Plaza (Cuba), Java Jazz Festival (Indonesië), Montreux Meets Brienz (Zwitserland), Santa Jazz en Ipatinga Live Jazz (beide in Brazilië). Eerder nam hij drie livealbums op op het Montreux Jazz Festival (Zwitserland).
Hun nieuwste albums zijn “Vogue Samba Jazz” (link van songtitel: https://youtu.be/46r4cofbbZo) en “Focus and Friends featuring Marvio Ciribelli: Beyond The Horizon”, de laatste opgenomen met de Nederlandse rockband Focus met Thijs van Leer, Pierre van der Linden, Bobby Jacobs en Jan Dumée. Zie de uitstekende recensie van de Nederlandse website Progressive Rock Pagina: http://www.dprp.net/reviews/2017-016#focus
In Brazilië trad Ciribelli op met vele artiesten, waaronder Bibi Ferreira, Arthur Maia, Nilze Carvalho, Ronaldo do Mandolin, Alex Malheiros en Papaya (beide van de band Azymuth), en vele anderen.
Marvio Ciribelli heeft ook werk opgenomen met de legendarische John Lawton (zanger van de Engelse groep Uriah Heep), en de Nederlandse gitarist Jan Dumée.
In Brazilië ontmoette Ciribelli Ivo Stuivenberg, de Rotterdamse jazzpianist, liefhebber van Braziliaanse muziek en groot improvisator.
Ivo speelde ook in de Verenigde Staten, het Caribisch gebied en Afrika.
Samen besloten Marvio en Ivo om met twee piano’s werk te presenteren uit het rijke Braziliaanse songbook, in ongepubliceerde arrangementen, en daarbij vooral te streven naar creativiteit en harmonie.
Since1987