Thur 17 Nov, 19:30 – Screening: Food Forest Documentary – Dutch Première

 6,00

17 November 2022
Starts: 19:30
Doors: 19:15

Description

De documentaire Food Forest van de Belgische Louis de Jaeger is recent nog bekroond met Best Director at Ceres Film Festival (New York). Wij zijn heel verheugd jullie uit te nodigen voor een gezellige filmavond. Alleen film kijken is leuk, maar we doen graag iets meer. Voor extra diepgang hebben een expert panel voor al je vragen. Om de vibe erin te brengen hebben we het muzikale duo De Ritme Familie geboekt. Die weten wat djembe spelen betekent.

Programma
Inloop & Drinks 19.15. Zorg dat je op tijd bent. Wij zorgen voor popcorn.
Screening Food Forest Documentary. Subtitles in English.
Q&A: Stel al je vragen aan Madelon Oostwoud. Auteur van de boeken ‘Een kleine eetbare tuin’, ‘Voedselbos’ en ‘Voedselbosrand’.
Drums met De Ritme Familie.
Drinks.

De Ritme Familie
Deze twee neven uit Senegal zijn muzikanten die uit een griotfamilie komen, griots zijn oorspronkelijk rondreizende muzikanten die de cultuur via de muziek levend houden. De neven geven er een moderne twist aan met vrolijke vibes.

Treevember
De screening is onderdeel van Treevember. De maand waarin alle voedselbossen alle aandacht krijgen.

Over Food Forest Film
In deze documentaire schetst landschapsarchitect Louis De Jaeger hoe voedselbossen de aarde redden van verstikkingsdood, gemeenschappen reanimeren landbouw duurzaam maken, de opwarming van de aarde omkeren en toch een overvloed aan eten produceren.

Deze film is een ontdekkingstocht langs de geheime tuinen van voedselbospioniers. Louis’ boeiende reis leidt langs pioniers en voorbeelden, van stadsjungles tot helende projecten in psychiatrische instellingen.

Want de natuur blijkt de beste heelmeester voor sociale, psychologische en ecologische littekens die mensen veroorzaken. Als we de veerkracht van de natuur een kans geven, kunnen we samen een nieuw Eden creëren. Sterker zelfs: er zijn al stukjes van dit nieuwe paradijs zichtbaar.

TICKETS : https://www.eventbrite.nl/e/tickets-dutch-premiere-food-forest-documentary-461643477067 

Tickets kost €6,- pp en voor een totaalbedrag van 12,50 krijg je óók het Supertoffe Voedselbossenboekje erbij.

Since1987