Sun 05 Feb 2023, 11:00 – Juggling Percussion, door Julinho Pimentel

 8,50

Sunday 05 February 2023
11.00 (deur open: 10.45)
€8.50 (babies <1 jaar gratis)
Maximum capacity: 60 people!
Maximale capaciteit: 60 personen!
info@munganga.nl

Out of stock

Description

Julinho Pimentel, geboren in Rio de Janeiro,  groeide op tussen de trommels in een uiterst muzikale omgeving. Hij was nog maar acht jaar oud, toen hij al samen met zijn familie (de Kriya Familia) op het podium stond. Zijn vader, Julio Pimentel, voerde als professioneel muzikant de groep aan. Maar ook zijn moeder, vier zussen en twee broers speelden mee. Julinho was de jongste van het stel en leerde zo veel van zijn familie.
Julinho beschikt over het talent om mensen te entertainen. Met de Kriya Familia heeft hij in 1999 een succesvolle tournee door Nederland gemaakt. In 2001 komt de groep opnieuw touren, maar nu besluiten ze om in Nederland te blijven. Julinho ontwikkelt zich verder in het percussiespel op diverse instrumenten en ontdekt tevens de circuswereld en de kunst van het jongleren. Zijn muzikaliteit komt daarbij goed van pas, want jongleren is ritme!

Kom kijken naar deze veelzijdige muzikant en zijn show vol percussie en jongleerkunst: ritme en jongleren vormen het hart van deze krachtige voorstelling. De klanken en de ritmes die hieruit voortkomen voeren terug naar de bron van ritme. In het samenspel van body percussion en jongleren, gebruikt Julinho lichtgevende ballen. Met hun wisselende kleuren en patronen geven die in het donker een magisch effect dat de krachtige percussie geluiden mooi ondersteunt. Kijkend naar al die kleuren en vormen, lijkt het soms alsof Julinho meer dan twee handen heeft.

EN
A mix of percussion, juggling and body percussion. Rhythm and juggling form the heart of this powerful performance. Julinho’s father inspires him at a young age to use the body as a musical instrument. The sounds and rhythms that result from this lead back to the source of rhythm. In the interplay of body percussion and juggling, Julinho uses luminous balls. With their changing colors and patterns, they give a magical effect in the dark that nicely supports the powerful percussion sounds. Looking at all those colors and shapes, it sometimes seems like Julinho has more than two hands.

Since1987