Sat 15 Jan, 20:00 – Areia Jazz Quartet – Will be rescheduled!

 12,50

This concert will be rescheduled to a date to be determined. We apologise for any inconvenience. If you have purchased tickets, you will be notified.

 

15 January 2022
Starts: 20:00
Door open: 19:30

In stock

Description

Areia is een nieuwe groep van Siebren Smink. De unieke instrumentatie, gitaar, piano, tenor saxofoon en trompet, zorgt voor een intiem, warm maar ook verrassend geluid. Vanuit daar schreef Siebren Fairytale Jazz, waarbij compositie, improvisatie en verhaal samenkomen tot betoverende muziek. De composities zijn geïnspireerd door jazz, klassiek en wereldmuziek, met veel invloeden vanuit Brazilië, zoals bijvoorbeeld Hermeto Pascoal. De naam Areia wijst naar het stuk Ponta de Areia, wat op de legendarische plaat Native Dancer van Wayne Shorter en Milton Nascimento staat. Veel van de improvisaties zijn gebaseerd op het Masteronderzoek van Siebren aan het Conservatorium van Amsterdam, waarbij er naar composities van Anthony Braxton werd gekeken om nieuwe manieren te vinden om improvisatie op een nieuwe manier in harmonie met compositie te brengen. Veel improvisatie, veel compositie en veel er tussen in. De leden van de band zijn Adrian Moncada, Antonio Moreno, Hristo Goleminov en Siebren Smink. Areia debuteerde in het Bimhuis, en eind december zal de groep hun debuutalbum opnemen.

‘Siebren is not only a gifted improviser, but an accomplished and authentic composer to boot. A true original!’ -Reinier Baas

‘He’s ready to go! This music deserves to be heard.’ -Lage Lund

https://soundcloud.com/user-311015550/the-deaf-man-part-three-areia-live-at-bimhuis

Since1987