Sat 02 Mar 2024, 20:00 – Estér & Alain in concert

 15,00

02 March 2024
Start 20:00/Doors: 19:30
Voorverkoop: € 15,00

Out of stock

Description

 

Estér y Alain spelen prachtige, vurige en gevoelige Spaans- en Portugeestalige liedjes. Neem een zakdoek mee naar het concert want dit komt echt binnen.

Alain en Ester speelden eerder samen in de groep los Dolores. Na een aantal jaren pauze hebben zij elkaar weer gevonden. Inmiddels spelen zij een repertoire dat zich uitstrekt over de halve wereld. Van uitbundige Flamenco, Portugese fado, geestige Mexicaanse liedjes, Argentijnse Zamba tot zwoele Son Cubano.

Ester: “ik houd ontzettend van Alains’ gitaarspel! Hij is niet alleen een begenadigd flamenco gitarist, maar speelt net zo makkelijk andere genres. Onze passie voor deze zo diverse muziekstijlen komt tot leven in de studio en wordt magisch wanneer gespeelt voor publiek”.

Alain over Ester: “Vanaf de eerste keer dat ik Ester hoorde zingen was ik verliefd op haar stem. Zuiver, mooi, en met een lach erin. Ik word er altijd vrolijk van. Er zijn sowieso maar weinig zangers in Nederland die accentloos Spaans kunnen zingen. Zij spreekt de taal vloeiend en dat hoor je. Ook aan de interpretatie. Ze weet wat ze zingt en vertolkt dat ook echt. Ook haar Braziliaanse bossa’s en Portugese Fado’s zijn geweldig”.

Alain Labrie geboren in Toulon, Zuid-Frankrijk groeide op in Nederland waar hij met 9 jaar begon met piano spelen. De liefde voor de gitaar won het van de piano en vanaf zijn 12 jaar jaar speelde hij elektrisch gitaar in diverse bands. Op zijn 21e kwam hij in aanraking met Flamencogitaar en volgde masterclasses bij onder andere Paco Peña in Cordoba en Carlos Heredia in Sevilla.

Met de Franstalige flamenco/pop band Les Charmeurs geïnspireerd door het Franse lied, de Patchanka en andere mediterrane stijlen, wierf hij bekendheid, toerde door binnen- en buitenland en was regelmatig te horen op radio en tv. Met de band Luzazul (fado/flamenco/jazz) en da Gaia (flamenco/fado/latin toerde hij door vele theaters in Nederland. Alain speelde ook met Los Dolores waarin hij 3 extravagante zangeressen begeleide met meerstemmig Spaanstalige liedjes.

Met zijn eigen flamenco band Labryenco, een mix van flamencogitaar, percussie, fretloze bas, viool, flamenco vocalen en dans, gaat Alain terug naar zijn flamenco roots. Voor Labryenco schrijft hij alle composities zelf en heeft twee cd’s uitgebracht: Calle Ventana en La Penúltima, die beiden lovende recensies ontvingen. Momenteel legt hij de laatste hand aan een nieuwe CD waarop ook de legendarische Jorge Pardo meespeelt.

Sinds 2001 heeft Alain zijn eigen studio www.studiolabrie.nl waar hij als producent en technicus muziek heeft opgenomen van onder andere: John Fillmore quartet, Labryenco, Los Dolores, da Gaia, Basily gipsy band, Marius Preda, Basily boys, KarenB, Banty Holler, Finvarra en meer. Momenteel treedt Alain op met zangeres Ester Veldhuis.

Discografie:
Les Charmeurs: Allez hop et Tralala, La Nuit.
Da Gaia: Akinti, Sin Bordes
Los Dolores: Mis Amores
Paalman/Cuypers ensemble: Ik vertel van mijn liefste, hoe mooi ze is
Labryenco: Calle Ventana, La penúltima
Luzazul: Canvas

Ester Veldhuis, groeide op met gospel, blues, jazz en rock, en vond de kracht van haar stem in een Flamencokoor in haar geboortestad Amsterdam. Ze zong op grote hoogten in La Paz, Bolivia tot de Birmese jungle. Ze was een van de oprichters van de band Atajo in Bolivia, zong als gastzangeres op de Cd’s van diverse Boliviaanse bands en werd in 1997 gekroond tot zangeres van het jaar.

Met Los Dolores bracht Ester een repertoire van poëtische, ingetogen en uitbundige liederen in het Spaans en ze namen twee Cd’s op. Esters passie voor Spaantalige muziek kwam verder tot leven in het muzikale trio Golondrinas. Ze reisde naar de bakermat van Argentijnse folklore op zoek naar de roots van deze rijke muzikale traditie. Ze zong in de Peñas van Salta, vierde carnaval in Humahuaca aan de voet van de Andes en speelde in Buenos Aires met de legendarische gitarist Juan Falú. In 2020 ontmoette Ester in Frankrijk de klassieke gitarist Luis Alberto Soría. Ze namen het album Sueños y Colores op en toerde met hem en een virtuoos muzikaal gezelschap door Spanje en Frankrijk. Momenteel geeft Ester privé zangles, organiseert zangweken op inspirerende plekken in binnen-en buitenland en treedt op met flamencogitarist Alain Labrie.  

Discografie:
Atajo: Personajes Paceños, Calles Baldías
Pateando al Perro: Caras y Mas Caras
Llegas: Almaqueloide
Los Dolores: Loca Pasion, Mis Amores
Golondrinas
Sueños y Colores

Since1987