zo 07 jan 16:00 – Klassieke op zondag middag "Piano solo van François Lambret”

 10,00

07 jan 2018
Aanvang 16:00
Deur open 15.30
Entree: € 10,00
CJP: € 8,00

In stock

SKU: 16092108 Categories: , Tags: ,

Description

François Lambret
Pianist François Lambret werd geboren in Parijs en studeerde zowel in Parijs als in Berlijn bij gerenommeerde musici als Menahem Pressler, Pierre-Laurent Aimard, Vladimir Mendelssohn, Ralf Gothóni en Hatto Beyerle en bij ensembles zoals het Quatuor Ysaÿe en het Artemis Kwartet. François is een gedreven kamermusicus en was medeoprichter van het Paul Klee Trio waarmee hij diverse internationale prijzen won waaronder de publieksprijs in Melbourne en de Eerste Prijs op het Trondheim Concours in 2011.
Met het Paul Klee Trio maakte François tournees door Groot-Brittannië, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Noorwegen, Canada en Australië.
De wereldpremiere opname van werken voor piano en harmonium van Alexandre Guimant werd bijzonder goed ontvangen en ontving de hoogste waardering in het vooraanstaande Franse muziekblad Diapason.

Concerten van François worden regelmatig uitgezonden op het Japanse kanaal NHK, op France Musique en het Duitse Welle. François gaf solorecitals in Parijs (Cité de la Musique en Salle Pleyel), Tokyo (Toppan Hall), Nagoya (Shirakawa Hall), Buenos Aires (Teatro Colón) en Berlijn (Philharmonie). François is regelmatig te gast op festivals zoals het Stavanger Festival, Mecklenburg-Vorpommern Festival, HSBC Cheltenham Music Festival, Tivoli Concert Series, La Roque d’Anthéron Festival en de European Chamber Music Academy.

In het programma:
Bach, Schubert, Chopin en Debussy.

Since1987