Korting

Do 07 Dec 20:30 “La busqueda del Duende” door Jeff Heijne, Maya Fridman & Conchita Boon

 10,00

07 December 2017
Aanvang 20.30 uur
Deur open 20:00
Tickets: Online €10,00
At the door: € 12,50

Out of stock

Description

‘La Búsqueda del Duende’
Jeff Heijne (flamencogitaar), Maya Fridman (cello) – beiden afgestudeerd Master aan het Conservatorium van Amsterdam – en Conchita Boon (flamencodans) vormen een jong, talentvol, eigenzinnig en gepassioneerd trio.

Jeff en Maya spelen solo en als duo zowel originele composities als arrangementen, geïnspireerd op flamenco en hedendaagse klassieke muziek. Het repertoire bestaat onder andere uit werken van Manuel de Falla, Rodion Shchedrin, Oene van Geel en Jeff Heijne. Conchita heeft haar eigen choreografieën gemaakt op een selectie van zowel het flamenco repertoire als die van de hedendaagse klassieke muziek. Jeff, Maya en Conchita verzorgen een afwisselend programma met verschillende bezettingen.

Duende is een term die vaak gebruikt wordt in Flamenco om een gevoel van extase te beschrijven, een die je plotseling overweldigt terwijl je aan het uitvoeren bent. Het komt meestal op wanneer iets onverwacht moois gebeurt terwijl de danser, zanger en gitarist aan het improviseren zijn. Maya, Jeff en Conchita realiseerden zich dat zij allebei keer op keer hetzelfde gevoel proberen te beleven en dat waarschijnlijk dit gevoel universeel is voor elke vorm van muziek. Gedurende het concert zullen Jeff, Maya en Conchita u meenemen in hun zoektocht naar Duende.

Jeff Heijne (flamencogitaar)
Jeff Heijne leerde op achtjarige leeftijd gitaarspelen en kwam al snel in aanraking met flamencomuziek. Tien jaar later werd hij toegelaten op het Conservatorium van Amsterdam en koos hij neerlands bekendste flamenco-gitarist Eric Vaarzon Morel als hoofdvakdocent.

Nu acht jaar later is Jeff inmiddels succesvol afgestudeerd voor zijn bachelor en master, heeft hij een solo CD gemaakt genaamd Los Sentimientos del Flamenco en een CD-presentatie gegeven in een uitverkochte Koorzaal van het Concertgebouw. Jeff speelde met de Pablo Martínez Flamenco-Jazz Band in verschillende steden door heel Spanje, op het Amsterdam Jazz Festival en in het Bimhuis. Met Trio Mañanitas speelde Jeff tijdens de Uitmarkt in de Kleine Zaal van het Concertgebouw Amsterdam en tijdens de expositie ‘Spaanse Meesters’ in de Hermitage.

Hij volgde over de jaren cursussen bij alom gerespecteerde flamenco gitaristen als Manolo Sanlúcar, José Antonio Rodriguez, Manolo Franco, Paco Serrano en Tomatito. Jeff treedt op in binnen- en buitenland, zowel solo als samen met andere artiesten zoals de Pablo Martínez Flamenco Jazz Band, Trio Mañanitas, trompettist Mark Nieuwenhuis en celliste Maya Fridman.
Afgelopen jaar speelde hij met Eric Vaarzon Morel in diens theaterstuk ‘de Waterdrager’ (‘el Aguador’) in het Zaantheater en afgelopen zomer speelde Jeff o.a. met Eva Laurenssen 30 shows in het ‘Late Evening Zomercabaret’ in het Delamar Theater en in oktober in het ‘Shaffy Chantant’ in Felix Meritis te Amsterdam.

http://www.jeffheijne.nl/

Maya Fridman (cello)
Maya Fridman, geboren in 1989 in Moskou, Rusland, is een getalenteerde jonge artiest in Nederland. Al vanaf een zeer vroege leeftijd, werd Maya herkend als een wonderkind op cello, en werd dientengevolge onder de vleugel van de Foundation of Yuri Bashmet genomen, waar ze optrad op verschillende TV- en radioprogramma’s. Naast talloze andere prijzen, ontving ze tijdens haar studie op het Staatsconservatorium van Moskou genoemd naar A.G. Schnittke, de prestigieuze Eerste Prijs op het International Festival of Slavic Music.

In 2010 werd Maya toegelaten op het Conservatorium van Amsterdam, waar ze studeerde bij Dmitry Ferschtman. Op 10 Juni 2016 studeerde ze hier voor haar Masterdiploma met de hoogste beoordeling af, Cum Laude. In de afgelopen vijf jaar heeft Maya talloze keren opgetreden in Nederland, Duitsland en andere landen. Vanwege haar zeer brede muzikale interesse, heeft ze altijd een grote passie gehad voor improvisatie en diverse muziekstijlen. Al haar soloprogramma’s hebben een sterke emotionele impact op de luisteraar en bevatten werken van componisten van de afgelopen eeuw, maar ook compleet nieuwe werken van hedendaagse componisten. In 2013 ontving ze de prijs Beste Muzikant op de Grote Prijs van Nederland.

Onder Maya’s projecten vallen succesvolle samenwerkingen met Jyoti Verhoeff, Aeon Trio (met Atsuko Kohashi en Frans van der Hoeven), Efrén López, Dinosaur Trio en vele anderen. Tijdens zijn ‘65’ Jubileum Tour in 2015 en 2016, begeleidde ze gitaarvirtuoos Harry Sacksioni en trad op samen met grote acts als Faun en Cesair. Tijdens de Cello Biënnale 2016 trad Maya op in de hoofdrol van het muziektheaterstuk The Master & Margarita van Dagmar Slagmolen, waar ze optrad samen met Kian Soltani.

In 2015 bracht Maya haar eerste album uit, The Invisible Link, met daarop werken van Schnittke, Vasks en Pärt, welke ze samen met pianist Daniël Kool opnam op het label TRPTK. Haar volgende album zal een eigen arrangement bevatten van Prokofiev’s The Fiery Angel opera, dat ze heeft gearrangeerd voor piano en cello. Dit werk is door het Onderzoeksdepartement van het Conservatorium van Amsterdam, James Gaffigan, Christina Guillaumier en vele anderen, zeer hoog beoordeeld, en zal worden uitgebracht in 2017.

http://www.mayafridman.com/

Conchita Boon
Conchita (1999) begon met Flamenco dansen toen zij 6 jaar was.
Inmiddels heeft zij les en masterclasses gehad van veel grote Flamenco dansers zoals: Sonia la Poveda, Rafaela Carrasco, Joaquin Grilo, Farruquito, Maria Juncal, Ursula López, Ana Morales, Alicia Marquez, Javier Latorre, Fuensanta la Moneta, Isabel Bayon, Eduardo Guerrero, Andrés Marín en anderen.
Rafaela Carrasco nodigde haar op 10- jarige leeftijd uit om naar Spanje te komen, om haar lessen te geven. Sindsdien reist Conchita ieder jaar naar Spanje om lessen te krijgen.
Intussen maakt zij in Nederland haar eigen voorstellingen en choreografieën in samenwerking met verschillende artiesten.
Zij probeert in haar dansen vernieuwend te zijn en werkt veel vanuit improvisaties. Zij zoekt verder naar nieuwe vormen zonder haar leermeesters en de Flamenco te verloochenen.

http://conchitaflamenco.nl/

Since1987