Korting

Casa Tango zo 17 dez 16:00 "Tango Orkest Amsterdam"

Original price was: € 12,50.Current price is: € 10,00.

17 December 2017
Aanvang 16.00 uur
Deur open 15:30
Entree in voorverkoop €10,00.
Aan de zaal €12,50!

Out of stock

Description

Tango Orkest Amsterdam 

De tranen van Maxima waren al verdampt toen zij in 2010 het eerste concert van Tango Orkest Amsterdam bijwoonde. De tango voelt zich thuis in kleurrijke havensteden waar de wind van diversiteit, weemoed en passie waait. Tango Orkest Amsterdam zeilde er langs Academia de Tango, Muziekgebouw aan ’t IJ, het Geelvinck museum, het Concertgebouw, waar vele dansparen zich lieten meevoeren op hun muziek. En nu theater Munganga!
Het Tango Orkest Amsterdam is een Orquesta Típica wat betekent dat ze in de oorspronkelijke bezetting van strijkers, piano en 3 bandoneons spelen. Hun zangeres en zanger zingen doorleefd de oude liederen over liefdespijn, die echter op elke brug van Amsterdam, starend over de gracht, nog steeds actueel is.

foto: Emil de Jong www.kijklens.nl

Het is mede dankzij  de subtiele arrangementen van hun dirigent, Gerard van Duinen, dat ook de niet dansende luisteraar aan zijn trekken komt. Hij heeft als een ware tango-ambassadeur vele muzikanten in heel Nederland besmet met het tango virus, door zijn workshops, lessen en arrangementen. Zo ook Tango Orkest Amsterdam, en het wil niet genezen.
Dit seizoen richt het orkest zich speciaal op de stijlen van beroemde orkesten als Di Sarli, Caló, Biagi en D’Arienzo. Het programma bevat daarnaast ook de Vals Criollo en de Milonga.

tangoorkestamsterdam.nl

Since1987