Korting

Vr 24 nov, 8:30pm Jazz met Paul en Mark Van Der Feen en Olaf Keus

Original price was: € 15,00.Current price is: € 12,50.

24 november
Aanvang 20:30
Doors: 20:00
Online: €12,50
At the door: €15,00

Out of stock

Description

De broers Paul en Mark van der Feen op sax en piano en drummer Olaf Keus zijn in november de speciale gasten bij het jazz concert in theater Munganga.

Olaf Keus is thuis in vele stijlen en heeft al meerdere keren gepeeld in Munganga met de Brazilaanse artiesten als Ceumar , Banda Fulo en Nelson Latif.  Hij speelt ook latinjazz met surinaamse invloeden met 4Sure, bebop en latin jazz met quintet Okaku en als freelancer met vele grootheden als Deborah Carter, Ramon Valle, Mike dell Ferro, Ronald Snijders en Nita Aartsen uit Indonesië.

Paul van der Feen wordt algemeen beschouwd als een van Nederlands toonaangevende saxofonisten.

Als lid van een buitengewoon muzikaal gezin, groeide Paul al musicerend op met zijn broers Mark, Matthijs en Clemens met wie hij het Feenbrothers Quartet vormde. Paul begon op 16 jarige leeftijd zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam en beëindigde deze op tweeëntwintig jarige leeftijd in New York.

De daaropvolgende jaren exploreerde Paul verschillende muziekstijlen zoals funk, fusion, hip-hop en klassiek maar werd door het herontdekken van John Coltrane naar de jazz getrokken. Paul speelde met talloze musici en formaties uit binnen en buitenland waaronder het Jazz Orchestra van het Concertgebouw en was een prijswinnaar op de prestigieuze White Foundation World Saxophone Competition. Hierna vormde Paul zijn eigen jazz kwartet waarmee twee Deloitte Jazz Award nominaties in de wacht sleepte.

Sinds 2005 is Paul een van de solisten van het Metropole Orkest waarmee hij, onder leiding van Vince Mendoza speelde met wereldsterren als Chaka Khan, Herbie Hancock, Elvis Costello, Gregory Porter, Hank Jones, Bob Brookmeyer, Al Jarreau en John Scofield, met wie hij participeerde in een van meerdere met een Grammy Award bekroonde opnamen.

Naast het Metropole Orkest speelt Paul sinds 2010 in groepen zoals het Clazz Ensemble, de Radio 6 groep The Obsessions, de Clemens van der Feen Band en de Dj Maestro Blue Note Trip. Ook richtte hij samen met drummer Roy Dackus de groepen Odyssee en Inception op, waarin Paul naast sax ook piano speelt en die respectievelijk gitarist Anton Goudsmit en trumpetist Alex Sipigin in de gelederen heeft.

Sinds 2015 studeert Paul Theologie en schrijft hij artikelen over de relatie tussen God en muziek.

Mark van der Feen (1972) volgde zijn conservatorium opleiding aan het conservatorium van Amsterdam. In deze periode studeerde hij onder andere bij Rob van Bavel. In 1998 behaalde hij met zeer goed gevolg zijn solisten diploma. Mark participeerde aan concoursen in Nederland, Frankrijk en Zwitserland en behaalde o.a. een 2e prijs tijdens het Classic FM piano concours (1998), tweemaal de Steinway prijs tijdens het Internationale Piano Concours van Montreux (1999, 2002) en diverse publieksprijzen.

Mark speelt op verschillende podia en in diverse groepen mee. Als vaste pianist speelt hij in de New Generation Big Band, een 18-koppige band, die recent voor hun samenwerking met het bekende duo Pete Philly en Perquisite, de “Gouden Greep 2006” heeft gewonnen. In maart 2007 is hun nieuwe album ‘Had je wat’ uitgekomen. Ook speelt hij in het combo van de saxofonist Slobodan Trkulja, waarmee zij vaak spelen met musici zoals Jesse van Ruller. Hiernaast speelt Mark regelmatig met andere jazzmusici zoals Paul van der Feen en Benjamin Herman.

Ook heeft Mark zijn eigen repertoire dat hij eind dit jaar ten gehore bracht in diverse steden en waarmee hij komend jaar verschillende zalen in Nederland zal aandoen. Tijdens deze piano solo concerten speelt hij o.a. de ‘Rhapsody in Blue’ en weet hij als geen ander klassieke muziek en jazz met elkaar te combineren.

Verder heeft Mark samengewerkt en gespeeld met Louis van Dijk, Peter Beets, Paula Morelenbaum, Lilian Viera en René Groothof (in het theater project Beer is los).

 

Since1987