Casa Film do 14 sept 19:00 "THE DIVINE LUZ DEL FUEGO": Directed by Ricardo Salles de Sá

 0,00

Film: 19:00 / Doors 18:30 –
Free entrance
Documentary – 15 minutes

In stock

Description

Divina Luz del Fuego, film en tentoonstelling van  Ricardo Salles de Sá, Interferências Filmes e Projetos – Documentaire en tentoonstelling over de kunstenares en pioneer van de naturisme in Brazilië.

Divina Luz del Fuego-de Ricardo Sá da Interferências Filmes e Projetos – Documentário e exposição sobre a artista e pioneira do naturalismo no Brasil Luz del Fuego.

Luz del Fuego: onbegrepen en revolutionair, ver voor haar tijd.

100 JAAR VAN LUZ DEL FUEGO.

Dora Vivacqua is geboren in Cachoeiro do Itapemirim, op 23 januari 1917. Het was de vijftiende dochter van Etelvina en Antônio Vivacqua, de kinderen van Italiaanse immigranten met een sterke invloed op de politiek van de regio.

Van jongs af toonde Dora opstandig gedrag en had een afkeer van de  sociale conventies en conservatieve ideologieën die haar werden opgelegd. Het rebelse meisje groeide uit tot internationale erkenning voor haar kunst en activisme. Werd  “danser van het volk”,  “vrouw van de slangen”, stichtte de eerste nudisten kolonie in Latijns-Amerika, startte een politieke partij op basis van naturisme, schreef boeken over levensfilosofie, vocht tegen de gedachte dat naaktheid immoreel zou zijn, vocht rechtszaken uit tegen vooroordelen en met succes, gaf zich nooit over aan hypocrisie of machismo. Zij verdedigde de dieren en de natuur als niemand anders.

Zij vertolkte Brazilië in haar dansen en haar idealen.

Vandaag, precies 50 jaar na haar dood, wordt Luz del Fuego erkend als “één van de heldinnen van de twintigste eeuw”, of “één van de 14 Braziliaanse vrouwen die geschiedenis heeft gemaakt”, of “één van de vertegenwoordigers van de vrouwelijke empowerment”, en tenslotte als de “eerste naturist van Latijns-Amerika”.

In de film en de tentoonstelling presenteren we foto’s en overdenkingen uit kranten, tijdschriften en boeken die in de jaren 40 en 50 gepubliceerd werden toen Luz del Fuego zeer populair was.

Sinds1987