Casa Concert vrij 21 aug 2015 " Trio Americano & Esquina 25" by Estrella Acosta

 15,00

21 augustus 2015
Aanvang 21.00 uur
Deur open 20:00

In stock

Description

Een muzikale ontmoeting
Fluit, saxofoon, gitaar en zang, drie muzikanten uit drie muziek-landen (Cuba, Brazilië en de VS), een brede mix van bolero’s, chorinhos, bossas en jazz tunes: het belooft een heel bijzonder concert te worden! Hoe is dat begonnen? In 2009 kwam de Braziliaanse gitarist Paulinho Paes in Amsterdam de Cubaanse zangeres Estrella Acosta tegen en ze vonden elkaar meteen bij het spelen van Cubaans en Braziliaans repertoire. Daarna speelden ze o.a. op het Brasil Festival 2011 in Amsterdam. Nu is Paulinho weer voor een korte tour in Amsterdam, en voor deze gelegenheid spelen ze als trio met fluitist/saxofonist Alex Coke uit Texas.

Estrella
EstrellaAcostaEstrella Acosta, geboren en opgegroeid in Havana, voelt zich even goed thuis in de Cubaanse muziek als in de Braziliaanse en in jazz. Op haar cd ‘Navegando de La Habana a Rio’ creëerde ze, samen met Luizão Paiva, als een van de eersten een fusie van Cubaanse en Braziliaanse muziek. Ze trad op met Braziliaanse beroemdheden als Toninho Horta en Jovino Santos Neto en speelde met haar band op vele festivals in Europa en Amerika.

Paulinho
paulinho-paes-flyer-divulgao-1-638Gitarist Paulinho Paes uit São Paulo kwam Estrella tegen in Amsterdam, waar hij al een aantal jaren gastmusicus is bij het XL Jazz Orchestra van Martin Fondse. Thuis speelt hij met talloze groepen, na zijn opleiding aan de Carlos Gomes muziekacademie. Hij is een avontuurlijke muzikant die alle stijlen van Brazilië mixt met jazz en elektronica.

 

Alex
acoke00newRietblazer Alex Coke is een eclectische improvisator die zich thuis voelt in vele stijlen, van bebop tot chorinho. Na een lange carrière in Austin, Texas, kwam hij naar Nederland waar hij vele jaren deel uitmaakte van het Willem Breuker Kollektief en waar hij nu actief is op de veelzijdige Amsterdamse muziekscene.

 

 

EstrePauloAlex_edited-1

 

ESTRELLA ACOSTA & ESQUINA 25

Estrella e quintetoMarc Bischoff (piano), Efraim Trujillo (sax/flute), Samuel Ruiz (bass), Armando Vidal (drums/percussion), Estrella Acosta (vocals)

Esquina 25 brings together world-class musicians living in the Netherlands. They create an original view of Cuban music in a wide variety of songs and genres, performed with plenty of creativity and improvisation, and with respect for the tradition. A wide spectrum of Cuban musical styles – son, bolero, rumba, guajira, trova, Afro-Cuban jazz and Lucumí chants – appear at the musical crossroads called Esquina 25.

Sinds1987