Sat 13 Nov, 20:00 – Musical Echoes from West Africa, by Moussé Dramé

 15,00

13 November 2021
Starts: 20:00
Door open: 19:30
Don’t forget your QR Covid Test;)Op voorraad

Beschrijving

Moussé neemt je deze zaterdagavond mee naar West-Afrika. In een interactieve reis met vele West-Afrikaanse instrumenten zoals Tama, Balafoon, Ngoni-Kora, Shekere, Doundoun, Krin, Sabar en natuurlijk de Djembé.

Al vertellend en jullie mee laten klappend/zingend/dansend en uiteindelijk een gezamenlijke jam/workshop neemt Moussé je mee met zijn roots.

Een avond met een grote glimlach en een warm bad gevoel.

Joint the West-African Party!!


Mousse Dramé
Moussé Dramé is geboren in de bekende Malinese griot familie Diabaté-Dramé te Dakar-Senegal. Op jonge leeftijd werd hij ingewijd in de traditionele ritmes uit Mali. Al gauw speelde Moussé als djembé solist in verschillende Senegalese balletten en percussiegroepen, waar hij ook de Senegalese percussie instrumenten leerde als de sabar, bougarabou, seourouba leerde. Hij toerde daarmee door Europa waar hij ook veel lessen en workshops aan liefhebbers verzorgde. Sinds december 1998 woont Moussé in Amsterdam waar hij percussielessen en workshops geeft, danslessen begeleidt en optredens verzorgt door heel Nederland, België, Zwitserland, Frankrijk, Litouwen tot in China. Moussé studeerde door in de West-Afrikaanse muziek en is een volleerd ngoni (Afrikaans snaarinstrument), talking drum, balafoon en krin speler. Moussé is een ware kenner van zowel Senegalese, Ivoriaanse als Guinese ritmes en een specialist in de Malinese ritmes.

Zijn lessen staan bekend om de wisselwerking van plezier, hard werken en enthousiasme van de studenten en hemzelf. Ezelsbruggetjes als “Kunnen-jullie-door-een-waterkraan”- of “Moussé-kom-Moussé-kom” vergeten kinderen en volwassenen nooit meer en in een korte tijd weet Moussé zijn studenten een swingend ritme te leren. Moussé daagt jou uit op jouw niveau.

Moussé heeft o.a. opgetreden met Cesar Zuiderwijk, Opo Yéyé, Famadou Konaté, de groep Rimbaax, Keur Senegal, Kokoura, vele Afrikaanse- en Jazzgroepen en was ook uitgenodigd voor de 50e verjaardag van koning Mohammed VI van Marokko voor een show.

Sinds1987