Ma 17 dez 21:00 "Tango Orkest Amsterdam" Live music & Milonga

 10,00

17 December 2018
Aanvang 21.00 uur
Deur open 20:30 – De milonga begint om 20:30 uur. Gedurende het concert mag gedanst worden!
Entree in voorverkoop €10,00.
Aan de zaal €13,00!

Uitverkocht

Artikelnummer: 16094363 Categorie: Tags: , , , ,

Beschrijving

Tango Orkest Amsterdam 

 

De tranen van Maxima waren al verdampt toen zij in 2010 het eerste concert van Tango Orkest Amsterdam bijwoonde. De tango voelt zich thuis in kleurrijke havensteden waar de wind van diversiteit, weemoed en passie waait. Tango Orkest Amsterdam zeilde er langs Academia de Tango, Muziekgebouw aan ’t IJ, het Geelvinck museum, het Concertgebouw, waar vele dansparen zich lieten meevoeren op hun muziek. En nu in Theater Munganga!
Het Tango Orkest Amsterdam is een Orquesta Típica wat betekent dat ze in de oorspronkelijke bezetting van strijkers, piano en 3 bandoneons spelen. Hun zangeres en zanger zingen doorleefd de oude liederen over liefdespijn, die echter op elke brug van Amsterdam, starend over de gracht, nog steeds actueel is.
Het is mede dankzij de subtiele arrangementen van hun dirigent, Gerard van Duinen, dat ook de niet dansende luisteraar aan zijn trekken komt. Hij heeft als een ware tango-ambassadeur vele muzikanten in heel Nederland besmet met het tango virus, door zijn workshops, lessen en arrangementen. Zo ook Tango Orkest Amsterdam, en het wil niet genezen.
Dit seizoen richt het orkest zich op diverse stijlen van beroemde orkesten als Di Sarli, Caló, Biagi, D’Arienzo en Pugliese. Het programma bevat daarnaast ook de Vals Criollo en de Milonga.

tangoorkestamsterdam.nl

Sinds1987