Casa Concert za 14 nov 2015 VIVE PIAF!: Nadja Filtzer

 10,00

14 november 2015
zaterdag
Aanvang 21.00 uur
Deur open 20:30

Op voorraad

Beschrijving

‘VIVE PIAF !’
Nadja Filtzer brengt een ode aan de lyrische granddame van het Franse Chanson: Edith Piaf in haar 100e geboortejaar.

Vive Piaf vertelt het levensverhaal van Edith Piaf in muziek en theatertekst, van de Parijse bordelen tot uitverkochte concertzalen. Over Piaf’s grote en onmogelijke liefdes van wereldkampioen boksen Marcel Cerdan tot de 20 jaar jongere Theo Sarapo. De onweerstaanbare levensvreugde van ‘het meisje mus’ echoot door de voorstelling heen met nummers als La Foule, Padam Padam en la Vie en Rose, maar ook Nederlandse vertalingen en minder bekende juweeltjes.

Nadja ; “Ik voel me aan Piaf verwant. Met haar muziek kruip ik in haar huid, verbind me met haar melancholie, haar levenslust en vurig temperament.”

Bij het winnen van de publieksprijs Concours de la Chanson 2009 – Alliance Française noemde Liesbeth List de vertolking door Nadja van Piaf’s La Foule “Impeccable.”

musici: Leo Bouwmeester – Piano
Peter van Os- Accordeon

Met de stem van Rick Nicolet, René van Asten, Esther Roord, Kenan Raven, Thijs van Aken en Rosmarie Blaauboer.

Script & Regie: Arnost Kraus

Pers
Nadja, de Piaf van de 21e eeuw! Bijna 50 jaar na haar overlijden lijkt het alsof Edith Piaf uit de dood is herrezen. Dit is een van de pareltjes van onze programmering voor komend seizoen” spreekt de coördinator van het theater, wanneer het daverend applaus is gedoofd.’ de Gelderlander

Franse zanglegende herleeft in ‘Vive Piaf’’ NoordHollandsDagblad

‘Het prachtige optreden van Nadja en haar drie begeleiders was van grote klasse. Zo zong ze natuurlijk ‘Non, Je ne regrette rien’ van Piaf met zo’n doorleefde intensiteit, dat je er stil van werd.’   de Beemster Bengel

www.100jaarPiaf.nl

 

 

Sinds1987