Korting

Za 16 Dec, 8:30pm Jazz met Nita Aartsen Trio

 12,50

16 December
Aanvang 20:30
Doors: 20:00
Online: €12,50
At the door: €15,00

Uitverkocht

Beschrijving

NITA AARTSEN TRIO

Nita Aartsen, een van huis uit klassieke pianiste, met een afgeronde opleiding in Moskou in Contemporary Jazz.

In 1986 werd ze “pianist of the state” voor Indonesië en trad in die hoedanigheid onder andere op voor, prins Bernhard, Bill Clinton en diverse andere staatshoofden. In deze jaren ontwikkelde ze zich verder eveneens als songwriter, composer en performing artist en fungeerde ze als adviseuse en docente voor piano masterclasses.

In recente jaren heeft Nita zich toegelegd op een muziekstijl waarin ze Jazz combineert met zowel Indonesische als Latijnse ritmiek en heeft in Azië naam gemaakt als “the diva of Latin Jazz”. Naast diverse Jazz Festivals  in Azië, heeft ze op uitnodiging van Michael Paulo (Amerikaanse saxofonist van wijlen zanger Al Jarreau met wie Nita diverse malen op Java Jazz Festival heeft opgetreden) verschillende  tours in de Verenigde Staten gedaan. Dit gevolgd met optredens in Nederland, Frankrijk, Italie en Spanje.

Op haar CD getiteld “Nita Aartsen All Nite Out”, heeft Nita bekende klassieke werken van o.a. Bach, Beethoven en Mozart een latin jazz metamorfose laten ondergaan. Dit met als doel de jongere generatie op een andere wijze kennis te laten met klassieke muziek. Juist deze composities vormen de basis van al haar concerten, waarin het publiek wordt meegevoerd naar enerzijds ontspannen achterover luisteren naar Jazz en anderzijds naar  opzwepende Braziliaanse carnavals sferen waarbij je onmogelijk stil op je stoel kan blijven zitten.

DANIELE CAPPUCCI  uit Italië op Bass

Gedurende ´the Nita Aartsen Quatro 8 City Tour 2015` hebben Daniele en Nita door “heel Indonesië“ opgetreden met als hoogtepunten Java Jazz Festival in Jakarta en Bali Live Jazz Festival.
Hij heeft muziek gestudeerd aan het conservatorium van Foggia-Italië, Jazz Universiteit  van New Orleans, Columbia college in Chicago en het conservatorium in Den Haag. Na 2015 hebben zij diverse keren opgetreden in Nederland en België. Deze geniale Contrabassist uit Italië is een virtuoos cross over muzikant, allround van klassiek tot contemporary jazz.

 

 

JEAN SEBASTIEN SIMONOVIEZ  uit Frankrijk op Trompet

Afkomstig uit een muzikale familie, is Jean Sebastien op 5 jarige leeftijd met piano begonnen om vervolgens trompet te leren spelen op verschillende muziekscholen. Op jonge leeftijd is schreef hij eigen composities en werd zijn eerste CD “Tacha” uitgebracht.
Zijn muzikale Afrikaanse invloeden krijgt Sebastien van  Cheick Tiiane Fall (drummer/percussionist) en maakt qua muzikale ontwikkeling grote stappen gedurende zijn tijd In New York.
Inmiddels heeft hij 7 CD´s uitgebracht en na jaren van Europese tournees en doet Jean Sebastien nu optredens in Azië waaronder Indonesië, Thailand en Singapore. Hij werkt continue aan nieuwe composities en is op missie “to deliver his music and love to the world”.

 

 

OLAF KEUS  uit Amsterdam op drums/ percussion en bodypercussion

Is op vroege leeftijd begonnen met drums en percussie. Heeft zijn opleiding gevolgd op het Conservatorium In Amsterdam en Rotterdam en verdere studies genoten in Cuba, Afrika, Brazilië en New York. Hij speelt met de Latin jazz groep 4Sure waar hij twee CD’s mee maakte. Okaku is zijn eigen kwintet met ook Latin jazz stukken en bebop standards. Olaf speelt met veel Braziliaanse Artiesten zoals Ceumar, Nelson Latif, Simone sou en de nieuwe Braziliaanse band “Banda Fulö”

Olaf speelde 6 jaar intensief met de saxofonist en zangeres Rosa King, maakte met haar 3 CD’s. Verder is actief met International artiesten als Ramon Valle, Nippy Noya, Deborah J. Carter, Michelle David en pianist  Mike del Ferro.

Sinds1987